skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Erna ønsker åpenhet om Finnmarksloven

Da Erna Solberg møtte finnmarkinger i Alta i går, var det ett temaet som engasjerte: Finnmarksloven. Solberg mener lukkede prosesser og misbruk av informasjon skaper usikkerhet.

Publisert 11.04.2005 07:05. Oppdatert 11.04.2005 15:08.
Av Jenny Duesund

Solberg ber Stortinget vurdere om det er tjenelig å fortsette med lukkede prosesser i den siste fasen av behandlinga av forslaget til Finnmarkslov. Finnmarksloven er komplisert å sette seg inn i og hemmlighold gjør at informasjon kan misbrukes, mener hun:

– Det blir spesielt vanskelig nå personer misbruker informasjon og besvisst ønsker å gi et feil inntrykk av hva som foregår i konultasjonene om loven, sier hun.

– Hvilke ting er det du mener er blitt misbrukt?

– Det er særlig ord om privatisering og oppstykking av FInnmark som er helt urimelig i forhold til det som ligger i forslaget om en kommisjon, sier Solberg.

Solberg har ingen tro på at Finnmarksloven vil bety en oppstykking av Finnmark og mener det er for mye dramatikk rundt de konsekvensene mange frykter. Under behandlingen av Finnmarksloven har Justiskomiteen hatt konsultasjoner og ikke høringer. Disse har vært lukket og prosessen har vært møtt med sterk kritikk. På møtet i Alta fikk Solberg klar beskjed om at folk må informeres og det tar hun nå opp med leder av Justiskomiteen, Trond Helleland:

– Det vil være for det beste for de neste konsultasjonene at man finner former som bidrar til mer åpenhet. Om det betyr åpne møter eller ikke, det får Stortinget selv ta stilling til, mener Solberg.

LENKER
Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no