skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Lerche presset til Nord-Norge turné

Musikerne fra Norsk Universalorkester i Finnmark og Troms sto øverst på ønskelista til Sondre Lerche, da han fikk i oppdrag å opptre på festival i Barcelona. Men da forlangte de nordnorske musikerne at han la turnéen også til nord.

Publisert 10.03.2005 07:58. Oppdatert 10.03.2005 10:32.
Av Jørgen Gangstø

Og nå har Lerche sagt ja til turnen Barcelona - Nord-Norge, og er storfornøyd med avtalen.

– Når jeg skal jobbe med klassisk skolerte musikere, så må jeg også ha folk som kan jobbe med bandet på en måte som ikke lar seg skrive ned på noteark. I så måte tror jeg Universalorkesteret i fra Finnmark og Troms er i Norgestoppen. De har et meget godt rykte på seg, og jeg hadde hørt om dem og tok kontakt. Det var slik vi begynte å samarbeide.

Roses i skyene

Sondre Lerche har allerede i fjor hatt en turne sammen med de nordnorske musikerne. Det er nesten umulig å stoppe all rosen og skryten Lerche har å si om orkesteret. Han er ikke alene om å ha oppdaget dem.

Musikerne fra Musikk i Finnmark og Festspillene turnè fra Harstad har etterhvert blitt et ettertraktet orkester i Norge. Tidligere har de blant annet spilt med Morten Abel, Anne Grete Preus og Angelique Kidjo. Alle vil komme tilbake.

Musikksjef i Finnmark Harald Devold synes det er smigrende å bli ettertraktet av kjente musikere, men satte sine krav for at Lerche skulle få med seg Universalorkesteret på sin turnè til Barcelona og Nord Norge.

– Musikk i Finnmark og Festspillene turne skal først og fremst betjene publikum i landsdelen. Derfor satte vi som krav at vi også skulle hit. Det er jo kjempe morsomt, og flott at vi både får vist oss fram på en kjempefestival i Barcelona og på småsteder i Nord-Norge.

Plateinnspilling

Den unge bergenseren med sitt band og musikernene fra Finnmark og Troms drar dermed på turne fra 21. til 27. mai til Alta, Mo i Rana, Andenes, Svolvær og Barcelona

Og hvis Lerche får det som han vil blir det også plate av turnèen.

– Vi har satt av noen dager til å stikke innom et studio og spille inn et par av låtene, der vi legger så mye som mulig på bordet. Så får vi se hva jeg velger å ta med på en plate en gang i framtiden, sier Lerche.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no