skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Velter seg i penger

Hammerfest kommune har så mye penger at det er bare moro å være lokalpolitiker. Men mange innbyggere får nå tredoblet eiendomskatt.

Publisert 19.12.2003 07:23.
Av Eirik Palm

Det er Snøhvitutbygginga som gjør at politikerne i Hammerfest velter seg i penger. Mens andre kommuner må kutte tilbud, vedtok politikerne i går investeringer for nesten 700 millioner de kommende fire årene. I samme periode skal kommunen betale ned gjelda med over 150 millioner.

Skattesmell

Men mange vil få tredoblet eiendomsskatt neste år, og det liker ikke Høyres gruppeleder Bjørn Ottem Hansen. Sammen med RV ville Høyre ha lavere eiendomskatt da budsjett og avgifter ble vedtatt i går. Ved å øke eiendomsskatten over hele linja får kommunen inn 300 millioner kroner i skatteinntekter de kommende fire årene.

Varaordfører Kristine Jørstad Bock forsvarer vedtaket. Det samme gjør Reidar Johansen fra SV, som sier politikerne vil ta ansvar for dem som eventuelt blir urimelig hardt rammet av skatteøkningen.

Rike og enige

Men ut over dette var det få uenigheter i går. Fram til 2007 skal det investeres for nesten 700 millioner kroner i blant annet skoler og kulturhus. I samme periode skal kommunen også betale ned gjeld og underskudd på nesten 170 millioner. Driftsbudsjettet neste år er på 430 millioner.

Dermed er også kommunen i en særstilling i Kommune-Norge.
– Det er en takknemlig jobb, og stor glede å være politiker i Hammerfest, fastlsår varaordfører Kristine Jørstad Bock fra Arbeiderpartiet.

– Vi kan investere for kommende generasjoner, og trenger ikke tenke på å legge ned.

Rydder byen

Politikerne i Hammerfest har også vedtatt en storsatsing for å gjøre kommunen penere. NRK fortalte gjennom flere innslag i sommer om forfallet i byen.

Oppryddinga skal blant annet finansieres gjennom salg av kommunale festetomter, og pengene skal inn i et eget miljøfond. Ordfører Alf E. Jakobsen sier dette er for å hindre at byen får et for sterkt preg av å være en byggeplass.

Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no