skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Større skip til Murmansk

Det er Yukos som skal bruke anlegget.
Det er Yukos som skal bruke anlegget.
Et nytt anlegg for å ta imot oljetankere er åpnet i Murmansk.

Publisert 14.05.2003 12:56. Oppdatert 14.05.2003 14:54.
Murmansk har nå mulighet for å kunne ta imot oljetankere opp mot 150 000 tonn etter at Murmansk Shipping company nå har åpnet sitt nye omlastningsanlegg i Murmansk

Den totale kapasiteten i anlegget er 5,4 millioner tonn i året. Det er oljeselskapet Yukos, som kjempet om å overta aksjene i Kværner, som skal benytte anlegget. Anlegget er lokalisert ute i Kola-fjorden, og består av ankringssystem og lastebøyer.

Mindre fartøy vil frakte olje fra områder lengre øst til Murmansk for omlasting. Større skip vil sørge for transport til det vestlige markedet. Det er for grunt vann til at de store tankskipene kan gå til Narjan Mar og andre områder med oljefelt.


Skaper optimisme


I Murmansk er det stor tro på at olje og gass vil føre til ny økonomisk fremgang for regionen. De siste 10 årene har nedgangen i folketall vært mye større enn i de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland på grunn av mindre aktivitet i Nordflåten og i gruveindustrien.

Mafia


Myndigheter og mafia i Moskva har fattet ny interesse for området. Pressgrupper i Moskva står bak arbeid for å få sine folk inn i viktige posisjoner i forbindelse med lokalvalget i Murmansk til høsten. Fra informert hold blir det opplyst at pressgrupper av den grunn prøver å styre mediabildet i Murmansk, og var ansvarlig for drapet på en redaktør nylig. Også morderne ble drept for å skjule spor. Informerte kilder opplyser at morderne ble funnet oppbrent i et skogholt utenfor byen etter noen dager.

Av Bård Wormdal


LENKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no