skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Flere blir homofile om vi viser toleranse

Isak Mathis O. Hætta, som sitter på Sametinget for Fastboendes liste, tror flere blir homofile hvis det legges et punkt inn i sametingsplanen om toleranse overfor homofile.

Publisert 17.01.2002 11:48.
SE OGSÅ:
Av Susanne Hætta

Filmen om to samiske, lesbiske, samboende kvinner i Kautokeino skapte høylytt debatt, etter premierevisningen på den samiske filmfestivalen i Kautokeino i fjor.

I høst kom debatten til overflaten igjen, etter at Sametingsrådet, som tilsvarer Stortingets regjering, skulle diskuterte de homofiles kår i det samiske samfunnet.

Isak Mathis O. Hætta, som da satt i Sametingsrådet, mente dette ikke var en sak for Sametinget. Han uttalte i den forbindelse at de fleste samer ikke aksepterte homofilt samliv.

Nå er sametingsplanen for de neste fire årene under utarbeidelse, og sametingspresident Sven Roald Nystø mener at det er viktig å fremme toleranse overfor homofile, slik at de samiske samfunnene blir mer inkluderende overfor svake grupper.

Dette høster ikke anerkjennelse hos Isak Mathis O. Hætta som mener homofili er unaturlig, og synes Nystøs holdning er uheldig.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no