skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal program 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Program NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 15:47
NRK Møre og Romsdal
6025 ÅLESUND
Tlf 70 11 52 00
Distriktsredaktør:
Vevredaktør:

 

Klart for klippfiskfestival

Klippfiskfestivalen i Kristiansund er i gang, men det er ikke bare mat som står på menyen.

Publisert 25.06.2003 12:27. Oppdatert 25.06.2003 13:04.
Festivalen dras i gang onsdag 25. juni og varer til søndag 29. juni. Lørdag arrangeres den årlige bacalaokonkurransen på Norsk Klippfiskmuseum, Milnbrygga.

- For 109 år siden startet man med en stor festival som het Fiskeriutstilling, forklarer Odd W. Williamsen fra Nordmøre Museum.

- Siden har vi hatt et arrangement nesten hvert år, sier Williamsen.

Bacalao-konkurransen arrangeres for niende gang.

I år er 13 deltakere påmeldt i de to klassene som er delt inn i privatpersoner og restauranter/storhusholdning.

- Det er viktig å få bevissthet rundt bacalaoen som har vært her i byen siden 1820-tallet, sier han.

- Den er spesiell for vår del av landet, fortsetter Williamsen.

- Smak på maten

- Vi håper det kommer mange for å se på konkurransen og smake på maten, fortsetter han.

Men festivalen består ikke bare av mat, selv om et av høydepunktene er konkurransen om å lage byens beste bacalao.

- Vi har mange aktiviteter som passer for barnefamilier og unge.

- Vi skal vise fram tradisjonsyrker og håndtverkskikker, sier Odd W. Williamsen fra Nordmøre Museum.

Lag Bacalao


400 g klippfisk
600 g poteter
400 g herm. tomater (1 boks)
400 g løk (2 stk.)
1 rød paprika
2 chilipepper
2 dl vann
1 dl olivenolje

Legg klippfisken i rikelig med vann 1-2 døgn. Skift vannet 1-2 ganger pr. dag.

Rens klippfisken for skinn og bein og del den i små biter. Fiskestykkene legges lagvis i en gryte med rå potetskiver, løkskiver og paprika i strimler.

Bland i hermetiske tomater, finkuttet chilipepper, vann og olje før det helles over i gryta.

La bacalao-gryta få stå og småkoke 40-50 min.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORDMØRE

 
10 SISTE NYHEITER FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no