Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Kamp om by:Larm 2002
Kampen om neste års by:Larm er i gang. I Tromsø sitter både handelsstanden, kommunen og lokale talenter og gnir seg i hendene etter helgens gigantiske bransjetreff og talentfestival, som har vært en gedigen suksess. Og nå kniver ildsjeler fra andre norske byer om å bli tildelt by:Larm 2002, for arrangementet er god butikk, både kunstnerisk og økonomisk.

- Man legger jo igjen mellom 5 og 7 millioner kroner, så jeg skjønner godt at det har blitt veldig attraktivt å arrangere by:Larm. Det sier Erlend Mogård-Larsen fra stiftelsen by:Larm til Kaliber på NRK Petre.

Storfornøyd

Kampen om neste års Bylarm er allerede i gang. Musikkbransjetreffet er ikke bare interessant for bransjen og de mange usignerte bandene, som får vist seg frem og kanskje drar hjem med presseoppslag og platekontrakt i lomma. I fjor la Bylarmdelegatene fra seg 7 millioner kroner i Bergen, og Esben Helmersen fra kulturutvalget i Tromsø Kommune er allerede storfornøyd med by:Larm 2001.
- Utestedene har hatt stappfulle hus hele helgen, det har vært mange flotte konserter og interessante seminarer. Politiet er fornøyde, vi er fornøyde og minibankene er slitne, forteller Helmersen.

Kjempemulighet

Ifølge Mogård-Larsen er Tønsberg allerede igang med hotellbygging for å utvide kapasiteten med tanke på by:Larm 2003, og representanter for rundt 10 norske byer var i helgen i Tromsø for å overbevise styret om at nettopp de fortjener by:Larm-status i framtiden. Blant byene som kniver om by:Larm 2002 er Bodø, Kristiansand, Halden og Drammen.

- by:Larm hadde vært en kjempemulighet til å profilere Drammen som musikkby, og til å markedsføre Drammen som en attraktiv by å bo i for unge mennesker. Det sier Arve Vennebo fra kulturseksjonen i Drammen Kommune, og legger til at de allerede har booket alle ledige hotellsenger i Drammen den aktuelle helgen, i tilfelle de skulle få by:Larm 2002.
Og de håpefulle i Drammen og andre arrangementskåte byer trenger ikke vente lenge. Allerede innen et par uker bestemmer Stiftelsen by:Larm seg for hvilken by som skal samle bransje, band og musikkinteresserte neste år.

Kristin Winsents - Kaliber, NRK Petre
Tilerettelagt for nett av Ken Håkegård, upunkt@nrk.no


Publisert 26.02.2001 19:20


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no