Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Snart natt for nettpiratene?
Napster må kanskje stenges, men det vil garantert komme nye ”nettpirater” på markedet som fortsatt kan forsyne deg med gratis musikk på nettet. Til glede for deg som piratkopierer, men til stor ergrelse for musikkbransjen.

Plateselskapene er bekymret for utviklingen, hvor piratkopieringen av låter fra nettet blir stadig mer omfattende. De frykter for sin framtid, ved at inntektene de og artistene skulle ha forsvinner ut i cyberspace.

Men et ekspertpanel på By:Larm prøvde så godt de kunne å trøste både plateselskapene og de som laster ned musikk ulovlig, for ifølge dem vil fremtiden trolig ikke bli så verst likevel – og det gjelder for begge parter.

Lars Kilevold
- Det tar nok fortsatt noen år før båndbredde og betalingssystem gjør det mulig å tjene penger på å streame musikk on-demand, men at den dagen kommer er jeg overbevist om. Med god utbyggingstakt på UMTS og andre mobile platformer er det bare tidsspørsmål før så mange kan få akkurat den musikken de ønsker akkurat der de befinner seg. Og da vil mange innse at det er bedre med abonnement på musikk-on-demand enn å alltid drasse på noen CDer og MDer, hevdet Lars Kilevold, tidligere artist og nå daglig leder i Freetrax.

Tidligere Spray-redaktør Jan Omdahl var enig, og påpekte at det i grunn ikke er plateselskapene som har dårlig tid, men Djuice og andre aktører som skal leve av trafikken.
- De har enorme investeringskostnader, og må ha mye og godt innhold for å tjene penger. Og innholdet er det nettopp plateselskapene og artistene som har, og det er en gullgruve som gjør at de kan leve godt også framover, selv om det samtidig alltid vil være noen som kan tilby gratis piratkopiering.

Av Leif Gjerstad, upunkt@nrk.no


Publisert 24.02.2001 18:29


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no