Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Se ny Gluecifer-video!
De norske rockefavorittene Gluecifer er på banen med ny musikkvideo og nytt album. Se "A Call From The Other Side" her på Upunkt.


VIDEO: Gluecifer - A Call From The Other Side



26. januar får vi endelig servert det den nye plata til Gluecifer, som har fått tittelen "Automatic Thrill". I mellomtiden kan fans kose seg med videoen "A Call From The Other Side" her på Upunkt.


Musikkvideoen er laget av Amir Chamdin som også er en del av den svenske rap-gruppa Infinite Mass. Chamdin står bak de siste videoene til blant annet The Cardigans og Hellacopters. Gluecifer oppsøkte svensken etter å ha sett flere Infinite Mass-musikkvideoer.

- Det begynte med at jeg så en dokumentar om Infinite Mass. De hadde utrolig fete videoer så jeg ble nyskjerrig på hvem som lagde dem. Det viste seg at Amir Chamdin, et av gruppas medlemmer lagde videoene selv, sier gitaristen Captain Poon til Upunkt.

Ettertraktet svenske

Chamdin har etterhvert blitt ett hett navn og står bak de siste videoene fra stjerner som Cardigans og Hellacopters. Den kjente videoskaperen Jonas Åkerlund har vært mentoren hans.

- Vi traff Amir under en konsert vi spilte med Foo Fighters i Stockholm. Senere dro jeg over for å snakkke om videoen. Han var travel men ble veldig tent på ideen og dermed takket han ja.



Den Oslo-baserte kvintetten Raldo Useless, Captain Poon, Biff Malibu, Stu Manx og Danny Young har nå fem musikkvideoer på samvittigheten, men "A Call From The Other Side" er den eneste som er laget med et "stort" budsjett.

- Når du kommer opp på dette budsjettet får man gjort noe ordentlig må du ikke snu på krona hele tiden. Amir stilte med et proft team og alt gikk på skinner.

- Vi håper "A Call From The Other Side" blir vist mange steder. Den er absolutt kul og proff nok, mener Captain Poon.

Turné og plateslipp i USA

Albumet "Automatic Thrill" slippes i hele Europa samtidig med lanseringen i Skandinavia. I slutten av april slippes det i USA.

Gluecifer er først og fremst kjent som et drivende liveband og bandet ser frem til å turnere igjen.

- Det begynner med en rekke konserter i Norge, deretter en runde sammen med Monster Magnet i Europa og til slutt forhåpentligvis i USA i mai, forteller kapteinen.


Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 12.01.2004 10:16 - Oppdatert 12.01.2004 17:04


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no