Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Cato Salsa Experience - "Awaiting The Bash"
I Cato Salsas nye musikkvideo får vi se hva bandet har drevet med det siste året; spilt skjorta av folk i fire verdensdeler.


VIDEO: Cato Salsa Experience - "Awaiting The Bash"

"Awaiting The Bash" er den første musikkvideoen fra albumet "The Fruit is still Fresh". Vi får være med bandet på en lang reise og se hvor de har vært og hva de har gjort det siste året.

- Vi har nesten reist jorda rundt det siste året og filmet en del derfra. Det er klipp fra USA, Japan, Australia og fra begivenheter som Roskilde- og Månefestivalen her hjemme. Noe av det har vi filmet selv, men vi har fått hjelp av blant annet manageren vår Julie Forchammer og Geir Henning Hopland, forteller bassisten Christian Engfelt til Upunkt.

"Awaiting The Bash" er deres fjerde musikkvideo. Hopland har laget flere av deres tidligere videoer og jobber med en kommende, dyrere video til låten "Love Sick".




Anna Duck

De som har sett en Cato Salsa-video drar kanskje kjensel på lokkeanda som stadig dukker opp. Hva er historien bak Anna Duck?

- Trommeslageren vår fikk den i julepresang av en kamerat som jobbet i en jaktbutikk. Den havnet i øvingslokalet og vi tok den med da vi skulle spille inn den første videoen. Siden det har den vært med på scenen og i videoene våre.

Christian driver eget plateselskap Garralda Records som gir ut Cato Salsa Experience sin musikk. Da han startet det var tanken at Garralda skulle bli en etablert undergrunns-label i Europa. Det har imidlertid blitt så mye å gjøre med Cato Salsa at Christian ikke har fått tid til å utvikle selskapet. Han håper på å få jobbe mer med Garralda Records i fremtiden.

Større enn Britney

I november går turen til Japan der de har skaffet seg en solid fanskare. I fjor sto de på radiolistene foran Britney og Anastacia. Denne gangen drar de sammen med amerikanerne The Mooney Suzuki.

- Både Suzuki og Cato er veldig vanlige navn i Japan og jeg tror japanerne synes det er ekstra morsomt. Som om det skulle dukket opp et japansk band i Norge som het Olsen eller Jensen eller noe. I fjor sommer spilte vi for utsolte hus og vi håper det blir full trøkk i år også.

Nytt bandmedlem

Keyboardisten Nina forlot bandet i august for å satse på utdannelsen. Nå har de med seg Bård Enerstad alias Jon Bård på tangenter (oppkalt etter keybordisten i Deep Purple Jon Lord).

- Han er ikke fult så pen som Nina men spiller like bra, sier Christian.



Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 04.10.2003 10:36 - Oppdatert 15.10.2003 15:50


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no