Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Videopremiere:
Cato Salsa Experience - ”Lovesick”
Cato Salsa Experience dundrer til med ny musikkvideo. Her kan du se ”Lovesick” for første gang.

VIDEO: Cato Salsa Experience - ”Lovesick”


”Lovesick” er video nummer to fra Cato Salsa Experience (CSX)-albumet ”The Fruit is still Fresh”. Mannen bak videoen er Geir Henning Hopland som tidligere har snekret flotte videoer for CSX. I videoen spiller bandet gamle rockere som nekter å gi opp.

- Ideen til videoen kom etter at jeg og Arild Frölish (co-regi) så en dokumentar på BBC TV om ”Gamle menn i rocken”. Der figurerte Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Ozzy Osbourne og andre ”gamlinger” som nektet å gi opp. I dokumentaren ble det vist bilder fra de var unge artister fram til nåtiden, 40 - 50 år etter karriere start. Vi kunne ikke unngå å tenkte tanken: hva med å ta et 50 år langt rocke-liv, fra gammel til ung, inn i en 3-minutters video. Dette måtte passe Cato Salsa Experience perfekt, tenkte vi og startet planleggingen, forteller Hopland til Upunkt.


Fire timer i sminkestolen

Det ble gjort en hederlig innsats for å få de unge og sprudlende musikerne til å se ut som gamlinger.

- ”Lovesick” ble spilt inn over 2 travle dager på location i Oslo. Hele innspillingen var en lang Make-up jobb som maskespesialistene Freax Fx utførte. CSX satt på det lengste i fire timer i sminkestolen, noe som var nødvendig for å få bandet til å se riktig så gamle ut.


Ivrig duo

Geir Henning som til vanlig jobber som producer i Lydverket har en rekke musikkvideoer på samvittigheten. I kollegaen Arild har han funnet en ypperlig samarbeidspartner.

- Jeg og Arild har tidligere laget videoen ”Think Twice” med Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Et samarbeid som fungerte så bra at vi hadde lyst til å prøve en delt regi-jobb på ”Lovesick” også. Jeg har tidligere laget to videoer for Cato Salsa Experience ”So, The Circus Is Back In Town” i 2001 og ”Deadbeat” i 2002, forteller Hopland.

Cato Salsa Experience er for tiden på turné i Japan der de har skaffet seg en solid fanskare. Denne gangen reiser de sammen med amerikanerne The Mooney Suzuki.

Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 05.11.2003 15:02


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no