Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Amulet - "We Are Thunders"
De norske harcore-favorittene Amulet er på banen med ny video. "We Are Thunders" er spekket med skating, stuping og historisk materiale.


VIDEO: Amulet - "We Are Thunders"


- Det er en nostalgisk video med masse skating fra gamle dager. Man får blant annet se Big Bangs Øystein Greni og en kjent norsk videoregissør gå skikkelig på trynet på skateboard, hehe. Vi samlet mye gammel video fra turneene våre i England, Tyskland og Norge og blandet det med ting fra Øya-festivalen i år. Det er historisk materiale. Noe er ti år gammelt og Amulet har jo eksistert i ti år, forteller vokalist Torgny Amdam til Upunkt.

Vi får se halsbrekkende stupe-stunts, noen av de utført av Torgny selv. Amdam er tidligere konkurranseskater og tilsynelatende fortsatt en adrenalinjunkie. I videoen kaster han seg utfor 20 meter høye klipper på en av bandets badeutflukter. I videoen får vi også se et imponerende gjestestup.

- Vi var ute og skulle hoppe fra en klippe som er 22 meter høy. Da vi sto på kanten og psyket oss opp sa jeg til en kid som var der opp "Fy faen det hadde vært drøyt om du hadde vært en proff stuper og bare kasta deg utfor her!" Vi sto der i ti minutter og slappet av. Plutselig ropte han "Ere klart?!" og kom løpende og dro en dobbel sato med skru. Det er noe av det sykeste jeg har sett!

Duoen Thomas og Thomas (Thomas G. Trælnes og Thomas O. Christensen) på Video Workshop står bak "We Are Thunders". De er også aktuelle med en feiende flott, kommende snowboardvideo som heter "Victory".


På USA-turné

Denne uka dro kvintetten Torgny, Lars, Espen, Robin og Jonas til USA for å spille en rekke konserter sammen med Turboneger. Det blir Amulets første spillinger i USA selv om Torgny har bodd der tidligere.

- Vi drar til statene for å sparke ræv som bare faen på scenen. Vi skal leve Amulet-livsstilen til det fulleste og kanskje få mer materiale til nye videoer i fremtiden. Det blir syv jobber og vi reiser fra Phenix til Seattle via California. Jeg bodde i Cali i 94' og det kommer trolig en del venner og kjente for å se oss, sier Torgny.

Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 02.10.2003 15:55 - Oppdatert 15.10.2003 15:47


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no