Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
King Midas - "Romeo Turn"
Oslo-bandet King Midas er tilbake med ny singel og musikkvideo. Se den først først her på Upunkt.


VIDEO: King Midas - Romeo Turn


Upunkt kliner til med verdenspremiere på videoen "Romeo Turn". Låta er også tittelkuttet fra deres kommende album. Videoen, regissert av Per Heimly er en enkel og stilfull sak. Tidligere snekret bandet en musikkvideo på egenhånd.

- Vi har lagd en musikkvideo før dette; "Harbor Angels". Den filmet vi helt selv i Danmark. Folka på Lars von Triers Zentropa hjalp oss med å klippe den og de viste den en del i Danmark, forteller vokalist Ando til NRK Upunkt.

Heimlys første

Denne gangen fikk kvintetten god hjelp fra Heimly men sto for ideen bak videoen selv.

- Vi ville bare presentere bandet skikkelig og den nye stilen på plata. Da ble det naturlig med en live-aktig video der man får se mye av oss. Det funket bra å jobbe med Per Heimly selv om dette er en av hans første første musikkvideoer. Han har tatt mye bilder for oss før så vi kjenner han godt, sier King Midas-frontfiguren.


Annerledes plate

Bandet står bak to tidligere album; "King Midas" og "Scandinavia", samt tre EPer, den siste under navnet "The Man from the Gas Station". King Midas er prisbelønnet for sine liveprestasjoner og slageren deres "High on Dallas Freeway" ble a-listet på Petre. Det nye albumet havner i butikkhyllene 8. september og viser en ny side av King Midas.

- Det er en annerledes plate som ble spilt inn live i studio. Vi har forandret oss here veien, fra 60-talls psykidelia til mer elektronika-aktig sound. På den nye plata er vi ikke så retro og det hele er litt løsere.

Planlegger Europaturné

Etter albumlansering drar bandet ut på norgesturné. I oktober slippes "Romeo Turn" i England og det ser ut til at plata skal gis ut i de fleste land i Europa.

- Det blir forhåpentligvis en del spillejobber i England og resten av Europa også, sier Ando til Upunkt.


Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 01.08.2003 13:31 - Oppdatert 15.10.2003 11:52


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no