P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Irene Rosenblom

Irene Rosenblom er musikkonsulent og underviser i humankompetanse og drømmekunnskap. Hun er kandidat til P1-regjeringa fra Nord-Trøndelag.

Publisert 02.06.2005 10:41.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Irene Rosenblom er den fjerde kandidaten vi presenterer fra Nord-Trøndelag. Tidligere er John Helge Inderdal, Eva Gun TromsdalMålfrid Røkke og Lars Bendik Austmo presentert.

IRENE ROSENBLOM 
Alder39 år
BostedSparbu
Sivil statusGift
BarnEi datter på 3 år
StillingMusikkprodusent i Musikk i Nord-Trøndelag, holder kurs, forelesninger, og gir privatundervisning i humankompetanse og drømmekunnskap.
FritidsinteresserSamvær med familie og venner, naturopplevelser, gå turer, lesing, musikk, teater, film og idéskaping.
Mest stolt over i eget livDattera mi, og at jeg har tillært meg nyttig kunnskap om mennesket som jeg kan bruke i hverdagen.
Mest bekymret for i framtidaI dag har samfunnet vårt store utfordringer når det gjelder folks livskvalitet. Vi er ikke helt fornøyd, selv om vi har både fine hus og biler, og kan reise jorda rundt. Disse tingene gjør livet lettere og bedre, men alene fører de ikke til den lykken vi egentlig søker. De fleste savner elementære saker som trygghet og kjærlighet. Mange er ensomme og trenger at noen strekker ut en hånd og viser at de bryr seg! Det er viktig med forebygging for både den fysiske og psykiske helsa. Utfordringen er å snu fokuset fra alt rundt oss til det som vi har inni oss. Jeg kjenner ingen som har hatt vondt i fornuften, men hvem har ikke hatt vondt i følelsene! Vi trenger et samfunn som bygger opp mennesker, ikke ned, og da trenger vi større humankompetanse. Vi trenger et samfunn som legger til rette for økt kunnskap om mennesket og dets helse. Da er det viktig at vi lære oss å forstå følelsene våre slik at vi vet hvem vi er og hvordan vi fungerer. Slik kan folk slippe masse lidelse som de ellers vil måtte leve med. Kan vi skape trygge og tilfredse mennesker unngår vi at folk søker seg til falske stimuli som f.eks narkotikum eller lykkepiller, og vi er med på å forebygge utbrenthet, kriminalitet og mange andre problemer som er resultat av at folk ikke har det bra. Friske mennesker trenger ikke falske stimuli, og skaper ikke problem rundt seg. De sprer livsglede og positivitet!
FavorittbokBøker av Obrad Doncic og Paulo Coelho, samt ”Den niende innsikt” av James Redfield er bøker som har inspirert meg.
Gjør meg mest gladÅ føle meg elsket, og gi kjærlighet og omsorg til de rundt meg.
Provoserer meg mestNår ledere er mer opptatt av å pleie sitt eget ego gjennom makt og prestisje, enn å bry seg om hva som best ganger folket de leder og andre som berøres av deres lederskap. Det kan være statsledere, religiøse ledere, næringslivsledere eller andre.
Det viktigste i min troJeg tror på en høyere kilde som vi alle er forbundet med, og som er kjærlighet. Denne kilden har ikke ønsket at menneskene skulle danne ulike religioner som skal kjempe mot hverandre.
Nordmenns tre beste siderStå på vilje og masse guts! I tillegg er det norske folk veldig hjelpsomme og gavmilde.
Norges tre største fordelerNorge har mulighet til å bli et samfunn med stor kunnskap om mennesket, et foregangssamfunn som også kan tilføre verdenssamfunnet mye viktig og nyttig kunnskap i tida framover. Vi har et klima og naturressurser (jordbruk og fiske) som gjør at vi kan være selvforsynt med matvarer viss det trengs. Vi har et velferdssamfunn som takket være bl.a. oljeinntektene og en solidarisk grunnholdning, prøver å ta vare på alle.
Tre kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk i tida framoverLikeverd, forståelse og felles mål for felles framtid.
Hva kjennetegner Norge i verden om 100 år?Norge har blitt et verdenssentrum og en kulturell smeltedigel, et foregangssamfunn i verden. Dette p.g.a sin beliggenhet, sin kunnskap om mennesket, sine naturressurser, sin velferd, sin solidaritet og sitt fredsarbeid. Norge har for lengst gått ut av et USA-styrt NATO, og blitt en fredspraktiserende nasjon. De siste 100 år har fokuset vært stort på menneskets indre liv og utviklingspotensial. Denne kunnskapen er blitt Norges nye merkevare utad, og folk fra hele verden valfarter hit for å lære.
ForbildeObrad Doncic: Psykolog og forsker. Jeg tør påstå han er den største menneskekjenneren i verden i dag. Hans kunnskap og innsikt har inspirert meg stort.
Bakgrunn: Til regjeringsmøte på Sem (10.06.2005)
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no