P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

– Vi må ha en åpen og fordomsfri dialog!

Vi må få en åpen og fordomsfri dialog der verdiene står i sentrum, sier Britt Strandlie Thoresen. Hun er fjerde kandidat fra Oslo.

Publisert 23.05.2005 13:42. Oppdatert 23.05.2005 14:02.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Karine Nigar Aarskog

Britt Strandlie Thoresen er en oppegående, kunnskapsrik og idealistisk kvinne i 50-årene.

Hun er nasjonal sekretær for Baha'i-samfunnet i Norge og er foregangskvinne i dialogarbeidet mellom ulike trossamfunn og i menneskerettighetsarbeidet, også som medlem i styret for Holocaust-senteret.

Britt Strandlie Thoresen. Foto: NRK


– Jeg vil tale varmt for behovet for dialog mellom mennesker, en åpen og fordomsfri dialog der verdier står i sentrum, sier Thoresen.

Heller lære enn overbevise

Hun sier det er viktig å lære av og forstå hverandre i stedet for å overbevise hverandre.

– Det er veldig viktig med holdningene, for det er ofte angstfrembringende å skulle møte noe nytt. Så ens egne holdninger blir forferdelig viktig i det å være aktivt lyttende til den andre, sier Thoresen.

Hun understreker at alle har et eget ansvar og at man skal ha respekt for andres integritet. Hvis man sier stopp, så sier man stopp, men man må likevel prøve å åpne opp og forstå hverandre.

– Vi ser at den eneste muligheten til å leve i et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn er å lære om hverandre, for ellers lager vi barrierer, sier hun.

Verdikommisjonen om igjen?

– Vil du ha Verdikommisjonen tilbake igjen?

– Jeg synes Verdikommisjonen fikk ufortjent mye harselas, da. Fordi jeg tror, i intensjon, var det noe som var viktig. Også er det ikke tvil om at media hadde en utrolig betydning når de kritiserte kommisjonen. Det er viktig å ikke slakte barnet før det er født!


 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no