About the NRK 3_1
Her er du: NRK.no > Informasjon > NRKs historie > Det hvite hus Sist oppdatert 17:12
 

Om utstillingen

Med bakgrunn i utgivelsen "Det Hvite Hus" ble det laget en utstilling i forbindelse med Radiohusets 50-årsjubileum og kringkastingens 75-årsjubileum. Utstillingen stod i Norsk Forms lokaler i Oslo vår / sommer 2000. Nå er alt materiale fra denne utstillingen tilgjengelig på disse sidene.

Publisert 29.08.2000 13:59. Oppdatert 31.10.2003 17:12.
Utstillingen bestod av to elementer:

Hoveddelen av utstillingen var Morten Krogvolds fotografier av Radiohuset som er gitt ut i bokform under tittelen "Det Hvite Hus". Svein Sandnes har skrevet teksten til boka.

Den andre delen går direkte på kringkastingens 75-årige historie; en utstilling med tekst og bilder fra de forskjellige epokene i radiohistorien fra starten i 1925 til i dag. Tekst og bilder er akkompagnert med et tredvetalls radioapparater fra de samme epokene.

I tillegg er det hodetelefoner med lydklipp fra hele perioden som publikum kan høre på. Videre er det satt opp to PC'er der publikum kan studere CD-ROM-platen "Dette er Norge" med 1100 lydklipp som NRK har laget sammen med Cappelen Forlag. CD-ROM-platen inneholder også en rekke tematurer gjennom historien med Yngvar Ustvedt som guide.

LENKER


Ny tv-kanal fra NRK

3. september utvider NRK sitt tilbud, bl.a. med en tredje tv-kanal - NRK3. Kanalen formidles i alle digitale fjernsynsnett.

NRK størst på nett

Ifølge TNS Gallups første sammenlignende undersøkelse av bruk av videoinnhold på nettet, er NRK Nett-TV Norges mest populære videotjeneste.

NRK i 2006

I NRKs allmennkringkastarrapport for 2006 kan du lese, sjå og høyre om noko av det NRK har produsert i året som gjekk.

SISTE NYHETER OM NRK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no