Ekstern informasjon 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Informasjon > Ekstern produksjon Sist oppdatert 10:55
 

NRKs engasjement


Publisert 22.09.2003 18:34. Oppdatert 30.12.2003 13:38.

Forprosjekter/Piloter

NRK kan medvirke til utvikling av prosjekter. Iverksetting av et forprosjekt kan være nødvendig for å avklare tekniske, praktiske og/eller kreative problemstillinger. Et forprosjekt kan også omfatte pilotproduksjon av et enkelt program eller deler av et program. Hensikten med et forprosjekt er å gi et best mulig grunnlag for en endelig produksjonsbeslutning.

Entreprise-produksjoner

Med entrepriser menes produksjoner der NRK i sin helhet legger ut produksjon til en ekstern produsent, og der produsenten har det overordnede ansvar å gjennomføre prosjektet innenfor de rammer som er gitt.

Co-produksjoner

Som del av den eksterne utlegningen kan NRK også co-produsere med eksterne produsentene. Co-produksjon kan innebære at NRK leverer journalistiske, kreative eller tekniske tjenester etter nærmere avtale.

NRK forutsetter ved både entrepriser, co-produksjoner og forprosjekter å beholde en andel av opphavsrett og rett til sekundærutnyttelse. Dette avtales i hvert enkelt tilfelle.

Visningsrettigheter og formatrettigheter

NRK vil kjøpe visningsrettigheter til produksjoner fra eksterne produsenter. Dette vil inngå i beregning av NRKs 10% andel av utlegning dersom produsentene oppfyller de krav som stilles. Dette gjelder alle typer av programmer, programserier, spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer. Det samme gjelder for formatrettigheter til programmer om innehas av norske produsenter.
KONTAKTINFORMASJON
Ønsker du å komme i kontakt med NRK Kringkasting? Bruk følgende e-post:
eller tlf. 23 04 93 38.
SISTE NYTT
Husk neste frist for innsending av programinnspill er 15. januar.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no