skilleResultaterskille_slutt
fotball_vm_3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26
FOTBALL-VM
Ekspertane
Fakta
Offside
 
Fotball
 
NYHENDEBREV
Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev
 

Kahn var utrøstelig

Lagkameratene, landslagssjef Rudi Völler, Brasil-kaptein Cafu og dommer Pierluigi Collina prøvde alle, men ingen kunne trøste Oliver Kahn etter VM-finalen.

Publisert 30.06.2002 17:08. Oppdatert 30.06.2002 17:28.
Kahn og de andre tyskerne var knust etter kampen (Bildegalleri)

-Jeg gjør en eneste feil i hele VM, og så straffes den så
brutalt, sa Kahn da han omsider orket å svare på spørsmål en drøy time etter at Brasil hadde vunnet VM-finalen.
Ronaldos ledermål var en stygg tabbe av VMs beste keeper, som glapp et skudd fra Rivaldo rett i beina på målkongen.

Kahn påtar seg all skyld for Ronaldos scoring.
Da Collina blåste av finalen etter tre overtids-minutter, og utløste elleville brasilianske jubelscener, ble Oliver Kahn stående lent inntil målstolpen, som verdens ensomste mann i noen korte øyeblikk.

Først kom Carsten Ramelow bort og klappet på ham, og så kom de andre tyske spillerne etter tur. Mannen de kan takke for at de kom til VM-finale fikk høre at han ikke skal føle seg som syndebukk selv om hans tabbe avgjorde finalen.

Landslagssjef Rudi Völler og utestengte Michael Ballack tok den lange turen ned til målet og ga Kahn klapp på skulderen. Også Brasils kaptein Cafu forlot jubelklynga i motsatt straffefelt tok turen over banen og ga den tyske keeperen noen oppmuntrende ord.

Ingen effekt

Collina, som setter sin ære i å gi taperne noen oppmuntrende ord, var også borte hos Kahn, men målvakten ble ikke gladere.

Han satte seg bare ned og fortvilte videre før han omsider ble med de andre bak mål for å takke supporterne som ropte Olli, Olli!.

-Det finnes ingen trøst, det får nesten ingen effekt. De kan si hva de vil, det hjelper ikke, sa Kahn, som før finalen hadde sluppet inn ett mål på seks VM-kamper. I kamp etter kamp vartet han opp med strålende redninger, så også søndag fram til den fatale missen.

Kahn fikk en skade i fingeren i en duell med Ronaldo et kvarter før målet, men han avviste at det hadde noen effekt da han glapp skuddet.

-Det betydde ingenting. Det er en båndskade i ringfingeren min, og den er leget på noen uker, sa Kahn, som til sist klarte å se litt lyst på det.

-En tabbe jeg ikke skal gjøre, er å si at hele VM var dritt på grunn av det som skjedde i dag. Vi har gjort en stor jobb og ført Tyskland opp der jeg mener vi hører hjemme, blant de fire beste.

-Folk sa at vi ikke ville gå videre fra gruppespillet, men vi gjorde det bedre enn noen trodde. Det kan ikke ødelegges av et uheldig baklengsmål, sa han.

Roste lagånden

Lagånden har vært avgjørende for at Tyskland kom så langt mente Kahn, som også forteller at det ikke har vært noen krangling, ingen oppblåste egoer, og sammensetningen av troppen har vært god.

-Noen ville revansjere fiaskoen i EM for to år siden, andre var unge spillere som ville vise seg fram, sa den tyske lagkapteinen som søndag ikke orket å se framover.

Da Bayern München tapte mestercupfinalen mot Manchester United på Ole Gunnar Solskjærs overtidsscoring, sa Kahn at han ikke ville gi seg før pokalen var i havn.

-Det var en annen situasjon. Da hadde vi nesten hendene på
trofeet før det glapp, og vi ville få en ny sjanse neste sesong. Nå er det for vanskelig å se framover, sa Kahn, og klaget litt på dommeren, skjønt ikke på hans avgjørelser.

-Collina er verdens beste dommer, men han bringer oss ikke
hell. Han dømte kampen mot Manchester United, han dømte da vi tapte 1-5 mot England, og igjen i dag. Men kanskje er alle gode ting fire, sa Kahn.


LENKER
Siste saker:

 
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no