Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46
 

Fotballbråk i ferieby

Foto: Peter Dejong, AP
Foto: Peter Dejong, AP
Rundt 200 fotballtilhengere, mange av dem engelske, laget bråk og kom i klammeri med politiet i den portugisiske feriebyen Albufeira i natt.

Publisert 15.06.2004 11:57.
Av Arve Lote

Det brøt ut slåsskamper i et område med mange barer og nattklubber, og politiet rykket ut med hester rundt klokka halv to, lokal tid.

De ble møtt av folk som kastet flasker, glass og stoler. 12 personer ble innbragt, de fleste var briter, melder politiet. Øyenvitner sier at bråkmakerne aktivt forsøkte å provosere politifolkene. Det tok omtrent to timer før politiet fikk stanset bråket.

- Det begynte med krangel mellom overstadig berusede mennesker og noen av bareierne i flere deler av byen, sa en talsmann for politiet. Men det er ikke meldt om skadde.

Mange av de engelske supporterne som følger sitt lag i fotball-EM, har base på Algarve-kysten, der Albufeira ligger.

UEFA har advart det engelske fotballforbundet om at laget kan bli kastet ut av turneringen hvis tilhengerne deres lager bråk. Både under VM i 1998 og EM i 2000 laget de engelske tilhengerne opptøyer.

Etter det dramatiske tapet for Frankrike søndag var det en del bråk i England, mens tilhengerne i Portugal da oppførte seg bra.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ENGLAND
Siste saker:
Flere saker: ALT OM EURO 2004

 
Connection time-out
Connection time-out
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no