Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46

"Stiel"-full keeper stoppet Kroatia

36-årige Jörg Stiel var god og litt heldig og sørget for at Sveits med ti mann greide 0-0 mot Kroatia i fotball-EM søndag.

Publisert 13.06.2004 20:21. Oppdatert 13.06.2004 20:27.
Mest stil var det over en redning i slutten av første omgang, men han levde opp til navnet også i det 70. minutt, da han først feilberegnet spretten på et langt framspill slik at ballen spratt over ham.

Johann Vogel får det røde kortet av dommer Lucilio Batista. (Foto: Reuters/Scanpix)
Stiel løp opp ballen og bremset dem. Liggende inne i målet stoppet han så ballen kontrollert med hodet.

Kroatia var det beste laget og var nærmest seieren. I det 39. minutt feilet sveitserne med offsidefellen på et frispark, og fire kroater sto alene foran mål.

Josip Simunic fikk heade fra fri posisjon, men Stiel svarte med en akrobatisk redning. Ivica Olic burde satt returen i mål, men han nikket i tverrliggeren.

Sveitsernes oppgave ble vanskeligere da Johann Vogel, som er det defensive ankeret i midtbanediamanten, unødvendig pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist bare fem minutter ut i 2. omgang.

Dermed fikk kroatene spille med en mann mer i nesten en hel omgang, men de maktet aldri å overliste Stiel.

Snytt for straffe

Den portugisiske dommeren Lucillo Batista delte ut hele ni gule kort, to av dem altså til Vogel, og to til kroater for filming i straffefeltet. Dado Prso ble straffet korrekt, men det var feil da Ivica Mornar fikk gult kort i det 53. minutt.

Han ble nemlig felt av Christoph Spycher og burde fått straffespark. Mornar var til gjengjeld heldig som slapp gult kort i det 73. minutt, da han var ufin mot en sveitser. I stedet kjeftet Stiel på dommer og linjemann fordi de ikke reagerte og fikk kampens siste gule kort.

Sveits hadde en mulighet til å stjele alle poengene i det 77. minutt da Benjamin Huggels langskudd skapte problemer for Kroatias keeper Tomislav Butina.

Brugge-målvakten, som rykket inn i målet da førstekeeper Stipe Pletikosa måtte reise hjem med skade lørdag, famlet ballen til corner.

For begge lag er uavgjort i minste laget i en gruppe som ventes å domineres av EM-favoritten Frankrike og England.