skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Somler med svar på forlikskrav

Over en måned har gått, likevel har ikke Gamvik kommune svart på om de ønsker å diskutere forlik med de 9 søsknene som har stevnet kommune for omsorgssvikt.

Publisert 04.11.2005 07:27.
Av Ingunn Vassvik

De ni er del av en søskenflokk på ti, der den siste søsteren har tapt en erstatningssak mot kommunen for omsorgssvikt.

Den eldste av søsknene, Gunn-Evy Kristensen, mener man prøver å hale ut tida og hun er bekymret: - Vi har ikke fått svar fra dem engang. Advokaten vår sendte brev til dem tredje i tiende i år, det er en måned siden og vi føler at vi stanger hodet i veggen når det gjelder Gamvik kommune, sier Kristensen.

Redd for søsknenes liv

Kristensen er en av ni søsknene i saka. Søstrene som tapte erstatningssaken mot Gamvik kommune, fikk medhold i at hun var utsatt for omsorgssvikt fra kommunen, men hun tapte på grunn av foreldelse i saka. Kristensen er redd for belastningen nye runder i rettssystemet vil gi:

- Jeg synes det er helt forferdelig. Jeg er redd for at om de skal fortsette slik de har gjort med søstren min, så kan menneskeliv gå tapt. Noen av søsknene mine sliter mer enn andre, og de er inne i noen tunge perioder nå. Jeg vet at de sliter med depresjoner og andre ting, sier Kristensen.

Søskenflokken har hatt en hard barndom, og allerede i 1973 tok Kristensen kontakt med kommunen og ba om hjelp.
Familien kom etter hvert under offentlig tilsyn, og på begynnelsen av 1980-tallet fikk stefaren hovedomsorgen for familien. I 1991 ble stefaren deres dømt for seksuelle overgrep mot den av søstrene som nå har tapt erstatningssaka mot kommunen.

Tuas advokat

Advokaten til Gamvik kommune, Hallvard Østgård, mener kommunen ikke er skyldig i omsorgssvikt overfor de 9 søsknene. Han ba saksøkerne om å komme med et utspill om forlik, og likevel har det ennå ikke kommet noe svar på forespørselen. Østgård avviser at de prøver å hale ut tida, han kommer nå med en anbefaling til kommunen om hva den bør gjøre, men hva det er ønsker han ikke å gå ut med.

Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no