skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Mener saken er foreldet

Gamvik kommunes advokat ba om full frifinnelse i saka hvor en kvinne ble utsatt for grov omsorgsvikt uten at kommunen grep inn. Han argumenteret også med at saken nå er foreldet.

Publisert 14.02.2005 08:43. Oppdatert 14.02.2005 15:31.
Av Jenny Duesund

Hålogaland Lagmannsrett startet i dag behandlingen av ankesaken etter at Gamvik kommune ble dømt til å betale 3, 7 milliioner kroner i erstatning til en 39 år gammel kvinne. Kommunen grep ikke inn til tross for at kvinnen ble utsatt for grov omsorgssvikt. Kommunens advokat, Hallvard Østgård, går inn for full frifinnelse. Han argumenteret også med at saken nå er foreldet.

Kommunen ble i fjor høst dømt til å betale 3,7 millioner kroner i erstatning til ei kvinne som retten mente ikke fikk den hjelpen hun hadde krav på av barnevernet i kommunen.

Gigant erstatning

Gamvik kommune anket saken, men kvinnens advokat, Bergny Ofstad Karlsen, har tro på at de også vinner frem i lagmannsretten.
Det var i fjor vår at Gamvik kommune ble dømt til å betale Norges historiens største erstatning i en barnevernssak - 3,7 millioner kroner. Kommunen bestemte seg til slutt for å anke dommen. Da kommunestyret behandlet saken ga de klart uttrykk for at de ønsket et forlik, men hittil har kommunen og kvinnen ikke kommet til enighet.

Kvinnen har også ni søsken som vokste opp i Gamvik kommune, deres søksmål mot kommunen er i bero i påvente av en dom i denne saken

Bakgrunn: Vil trolig anke million-erstatning (01.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no