skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Overraskende mange for Finnmarksloven

Et overraskende stort flertall i fylkestinget stemte for Justiskomiteens forslag til Finnmarkslov. Det gleder Trond Helleland, leder i Justiskomiteen.


Publisert 13.05.2005 07:07. Oppdatert 13.05.2005 07:17.
Av Skjalg Jensen

Med et overraskende stort flertall vedtok Finnmark Fylkesting i går kveld å gå inn for Justiskomitens forslag til Finnmarkslov. Dermed er det første hindret for Stortinget borte. Og det var en fornøyd leder av Justiskomiten, Trond Helleland som i går kunne konstatere at flertallet i fylkestinget støtter lovforslaget.

– Jeg er svært, svært glad for dette vedtaket. Det viser at et stort flertall støtter den jobben Justiskomiteen, fylkestinget og Sametinget har gjort. Dette er et historisk vedtak i Finnmark Fylkesting, sier han.

Skuffet

Men like fornøyd var ikke hans partifeller i Finnmark Fylkesting. Fire av Høyres fem repsentanter stemte i mot hele forslaget, gruppeleder Bjørg Wikan var skuffet.

– Vi var ikke fonøyde med det forslaget til Justiskomiteen, så vi er selvfølgelig skuffa over utfallet.

Kompromiss

Det samme var Fremskritspartiets Jan Henrikk Fredriksen. Han synes det er sørgelig at ikke de 10 000 underskriftene mot innstillinga fra Justiskomiteen ikke ble tatt hensyn til. Men, de fleste var fornøyde og stemte for Justiskomitens innstilling til Finnmarkslov, en av dem var APs Hans M. Ellingsen:

– Dette er bra for Finnmarks befolkning, det er et kompromissforslag der både samisk og norsk befolkning får bestemme over land og vann, mener han.

Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no