skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ballo får kjeft fra sine egne

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo fra SV møter hard kritikk fra sine egne etter at han i går krevde folkeavstemning om finnmarksloven.

Publisert 01.04.2005 09:40.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Jenny Duesund

Pål Julius Skogholt, sentralstyremedlem og gruppeleder på fylkestinget i Troms, brukte sine minutter på landsmøtets talerstol til et kraftig oppgjør med partikollega Ballo:

- Vi andre har jenket oss, til tider har vi jenket oss mye, for å få noe vi kan stå sammen om. Vi har forholdt oss lojale i disse prosessene. Vi har gjort det sånn at Ballo har fått presentere et syn på dette som ikke er SVs syn. Jeg forutsetter at stortingsgruppa nå tar avstand fra det Olav Gunnar Ballo har sagt offentlig, så vi slipper å skjemme oss over mer enn én stortingsrepresentant.

– Burde vært drøftet

Skogholt fikk applaus, for det var flere som mente Ballo hadde gått over streken med sitt utspill. Kirsti Saxi mener Ballo burde ha drøfta dette med andre før han gikk offentlig ut:

- Han har sittet sentralt i SVs arbeidsgruppe som har jobbet med dette, og han har vært med og drøftet det i andre sammenhenger. Så han burde absolutt drøftet det med oss før han gikk ut, mener Saxi.

– Må svare på spørsmål

- Under normale omstendigheter ville jeg si meg enig i det, svarer Olav Gunnar Ballo.

- Men jeg kommenterte det med utgangspunkt i et utspill som er kommet, og der man har i gang en aksjon. Hadde det vært på initiativ fra meg i utgangspunkte, er jeg enig, men i den medieverden vi lever i blir vi daglig konfrontert med spørsmål vi må ta stilling til. Som stortingsrepresentant fra det fylket det angår, må jeg selvsagt svare på spørsmål fra journalister, sier Olav Gunnar Ballo.

Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no