skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ikke flertall for Finnmarksloven

Stortinget kan komme til å la være å vedta Finnmarksloven, fordi det ikke finnes flertall for noen forslag. Det mener lederen i Stortingets justiskomite, Trond Helleland.

Publisert 12.01.2005 07:47. Oppdatert 12.01.2005 10:08.
Av Skjalg Jensen

Forslaget til den nye Finnmarksloven, som justisminister Odd Einar Dørum la fram, blir ikke vedtatt. Og det er usikkert om – og når – et kompromiss kan bli klart.

Regjeringa er helt avhengig av å komme til enighet med Arbeider-partiet for å få loven vedtatt, sier Helleland.

– Dersom det er ønske om å få denne loven gjennom i denne stortings­perioden, så må alle parter være villige til å jenke seg.

Kan bli liggende

– Er det mulig at Finnmarksloven ikke blir vedtatt?

– Det er alltid en mulighet for at saken blir liggende til en ny periode, og da er det kanskje en ny regjering som må fremme den. Det er og nytt Storting og Sameting som skal behandle den, slik at det blir en stor utskifting av aktører og det tror jeg ingen ønsker, sier Helleland.

Helleland håper at Stortinget skal få behandlet Finnmarksloven allerede før påske.

Frp imot ny lov

Det eneste partiet som har vært konsekvent og urokkelig i sin holdning til Finnmarksloven er Fremskrittspartiet. De har fra første stund avvist hele loven. Derfor kommer de ikke til å stemme for noen av forslagene til Finnmarksloven, sier Jan Arild Ellingsen, Fremskrittspartiets mann i justiskomiten.

– Vi er skeptiske til at man skal særbehandle folk ut fra etnisitet. Vi tror det kun vil føre til uro og splid i Finnmark, sier Ellingsen.

Ap kan presse på

Knut Storberget
Jokeren i kampen om å få vedtatt Finnmarksloven eller ikke blir Arbeiderpartiet. De har derfor kunnet presse regjeringspartiene til å gjøre flere innrømmelser i retning av å identifisere Finnmarkingenes landrettigheter.

– Vi har som ambisjon å møte regjeringa til diskusjoner, slik at denne saken kan bli avklart rundt påske, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Knut Storberget.

Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no