skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Urimelige reaksjoner på Finnmarksloven

Arbeiderpartiet stiller seg uforstaende til samiske reaksjoner til ny Finnmarkslov. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen betegner reaksjonene som urimelige.

Publisert 07.04.2003 08:11.
Av Skjalg Jensen

Regjeringas forslag til ny Finnmarkslov gir Sametinget sterk innflyelse. Det sa stortingsrepsentant Karl Eirik Schjøtt-Pedersen under Finnmark Arbeiderpartis årskonferanse i Alta i helga. Schjøtt-Pedersen mener reaksjonene fra samisk hold mot dette forslaget er urimelig.

Sterke motsetninger

I Arbeiderpartiet er det sterke motsetninger om hvordan den endelige loven bør se ut. Men de ønsker å tone ned den interne striden som må komme. Sametingspolitiker Steinar Pedersen er enig med Schjøtt-Pedersen at regjeringas forslag ikke holder mål. Han vil han en lik medlems fordeling mellom Sametinget og Fylkestinget i det nye forvaltningsorganet Finnmarkseiendommen.

Men som så mange andre samepolitikere er hans kritikke, at lovforslaget ikke vurderer hvilke rettigheter Finnmarkingene har til land og vann. Og blir dette vedtatt kan flere hundre millioner europere i framtiden fritt bruke og høste i Finnmark, sier Steinar Pedersen.

Kritikk Høyre

Men selv om det er stor uenighet innad i Finnmark AP, mener Karl Eirik Schjøtt-Pedersen at Høyre med dette forslaget har svekket politikernes troverdighet.

Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no