skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Bare finpuss på Finnmarksloven

Den siste finpussen av Finnmarksloven skjer på mandag, men det kommer ingen endringer selv om både samepolitikere og kystpolitikere er misfornøyd med loven.

Publisert 28.03.2003 14:55.
AV Eilif Aslaksen

Det jobbes dag og natt i Justisdepartementet. Akkurat nå gjennomgås det siste utkastet som departementets lovavdeling sendte på epost like over klokka tre natt til i dag. Mandag har folk i regjeringssystemet og i embetsverket siste frist til å komme med eventuelle merknader til den nye Finnmarksloven.

Men etter det NRK-Sami Radio erfarer, kommer det ingen vesentlige endringer i forhold til det vi allerede har presentert i løpet av uka.

Sametinget trekker linjer

«Finnmarkseiendommen»s styre vil bestå av tre fra Sametinget og tre fra fylkestinget, og et statlig styremedlem uten stemmerett. Staten, fylkeskommunen og kommunene skal fortsatt ha rett til å ekspropriere grunn i fylket. Og Sametinget får muligheten til å lage retningslinjer for all saksbehandling som fører til endret bruk av utmarka.

Justisdepartementet har ikke gjort noen store endringer i lovutkastet selv om både samepolitikere og kystpolitikere i Finnmark har kritisert det sterkt etter at NRK-Sami Radio offentliggjorde hovedpunktene tidligere i denne uka.

Balansert og bærekraftig

Den nye Finnmarksloven har 10 kapitler og tilsammen 31 paragrafer. Lovens første paragraf og formål lyder: «Lovens formål er å legge til rette for at grunn og naturressurser i Finnmark fylke forvaltes på en balansert og økologisk bærekraftig måte til beste for samisk kultur, reindrift, næringsutøvelse og samfunnsliv, innbyggerne i fylket og allmennheten for øvrig.»

Framskyndet?

Selv om sentrale personer i regjeringssystemet ikke vil fortelle når odelstingsproposisjonen passerer statsråd, tyder mye på at dette skjer fredag 11. april. Men det spekuleres også om regjeringen allerede kommende fredag fremmer saken.

Bakgrunn: Dette er Finnmarksloven (04.04.2003)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FINNMARKSLOVEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no