Brødelskaren Morten Schakenda: Gi deg tid!
I radioprogrammet om brød 29/10 deltok Morten Schakenda frå Gjerdsvika i Sande - meisterkokk og deltakar på kokkelandslaget som gav etter for brødinteressa og begynte som bakarlærling. No driv han "Åpent bakeri" i oslo og er i ferd med å etablere bakeri i Lom. Klikk på lenkja ovanfor og høyr hans gode råd om brødbaking, ikkje minst understrekar han at det skal ta tid å bake gode brød!
*****
Eilevsbrød
Inger Marie Linge har gitt oss denne oppskrifta. Ho kallar det "Eilevsbrød" fordi garden hennar på Linge heiter Eilevsgarden. Då ho gjekk på skulen i 1950-åra, ville alle byte brødskiver med henne, så godt var dette brødet.
I denne oppskrifta er det eit par ingrediensar som ho har lagt til seinare: kveitekim og soyaolje.
3 auser (delar) kveitemjøl
2 " grov rug
2 " grov kveite
1/3 pk kveitekim
havregryn
1 pk gjær + lunka vatn
1 l surmjølk + margarin
litt soyaolje
Har du tips og oppskrifter om brød? Send oss nokre ord på e-post
Skriv til Mat med Mindor
eller ring telefonsvararen vår: 811 50 520