Av
Egil Torheim og
Sigurd Hamre
Her er retten du skal tilby ungdommene og de store barna i familien.
Samtidig lærer du dem noe om gode smaker, for maken til velsmakende rett skal du lete lenge etter.
Slik skaffer du kjøttet
Gå til kjøtthandleren og be dem skaffe kjøttdeig eller karbonadedeig av lammekjøtt.
Blir dette vanskelig kjøper du lammekjøtt, finhakker det og maler det på kvern eller i foodprosessoren.
Utgangspunktet for denne oppskriften er et kilo ferdig malt kjøtt.
|
Lamburger med chutney. Foto: Egil Torheim/NRK. |
Oppskrift på lamburger
Et kilo lammefarse blandes med 1 teskje kanel, 1 teskje karri, ltt pepper og 2 teskjeer salt.
Ha i en finhakket liten løk og et fedd finhakket hvitløk.
Spe deigen med et egg og litt vann.
Så former du lamburgerkakene og steker disse raskt på begge sider.
Stek IKKE for lenge, da blir burgerne tørre.
Hjemmelaget hamburgerbrød
Hamburgerbrød lager du av ferdigkjøpt grovbakstmel.
Før du legger burgeren på brødet kan du ha på et salatblad og karrimajones.
Oppå burgeren legger du noen ringer av rødløk.
Eplechutney
Den andre halvdelen av burgerbrødet snur du med flatsiden opp og legger på eplechutney.
Dette er en gammel slager som nå får sin renessanse og kan lages med utgangspunkt i ulike bær og frukter.
Eplechutney lages på denne måten:
Litt finhakkede epler blandes med litt rosiner, finhakket løk,litt chilipepper og litt salt og sukker. Kokes i en blanding av eddik,vann og eplejuice/sider.
Stikk tilslutt et trespyd gjennom retten og spis den med kniv og gaffel.