skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Val 2005 HedOpp 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Valg 2005 Hedmark og Oppland Sist oppdatert 00:40
 

Kritiske spørsmål til KrF






















Flere av spørsmålene til KrFs kandidater foran stortingsvalget var kritiske til at de sitter i regjering med Høyre.

Publisert 23.08.2005 13:43. Oppdatert 24.08.2005 06:37.
Av Torvild Sveen

Les svarene KrF-erne ga i nettmøtet!


Både Rigmor Kofoed-Larsen og Åse Wisløff Nilssen ga under nettmøtet uttrykk for at dette var en god anledning til å møte velgerne på. Og spørsmålene var mange!

Bedre kommuneøkonomi

Rigmor Kofoed-Larsen var raskt ute med å love at kommunene skal få det bedre, sjøl med ei Høyre-styrt regjering.

- KrF satser på en ytterligere styrking av kommuneøkonomien slik at kommunene kan gi innbyggerne et godt tjenestetilbud. Vi opplever ikke at dette er en høyredominert regjering, KrF har fått mange gjennomslag for viktige saker, skrev Kofoed-Larsen i sitt svar til en som sendte inn spørsmål om kommuneøkonomien.

Hjerteløse Høyre?

Guri fra Lillehammer spurte videre om det er riktig av KrF, som vil at vi skal bruke hode og hjerte, å gå i kompaniskap med Høyre.

- KrF har brukt både hjerte og hode i hele denne perioden sammen med Høyre, svarte Kofoed-Larsen og ramset opp en del del saker som de har fått gjennomslag for.

Dette gjaldt blant annet familiepolitikk, fattigdomsbekjempelse ute og hjemme, miljøpolitiske spørsmål og at alle mennesker har like stor verdi.

Avviser svikt

Kristian fra Hamar undret seg om kontantstøtten er et forsøk på å unndra seg arbeidet med å sørge for full barnehagedekning?

Åse Wisløff Nilssen svarte at det var det absolutt ikke.

- KrF har to tanker i hodet samtidig: barnehager for alle som ønsker det og kontantstøtte for de som vil gi barna en rolig start på livet. KrF ønsker å gi foreldrene en reel mulighet til å velge, svarte hun.

Tapt abortkamp

Knut fra Hedmark lurte på om hvorfor KrF har gitt opp å markere seg i abortkampen.

Wisløff Nilssen hevdet KrF ikke har gitt opp.

- Men det er ikke flertall i Stortinget for å endre abortloven. Derfor har vi fokus på å grunnlovfeste retten til liv. KrF vil oppheve dagens lov om svangerskapsavbrudd med en lov som sikrer rettsvern for det ufødte liv, svarte hun.

Privatisering av skolen

Bodil Sægrov fra Gjøvik var kritisk til at KrF bidrar til å privatisere grunnskolen. Det var imidlertid ikke Kofoed-Larsen enig i.

- Vi vil ha en sterk offentlig skole, den offentlige skolen må være så god og trygg at den er det naturlige valg for de fleste foreldre. Frittstående skoler er et supplement og alternativ til den offentlige skolen. Friskoleloven gir mulighet for dette. Loven åpner ikke for kommersiell drift, svarte Kofoed-Larsen.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM VALGET 2005
Siste saker:
Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Hva lovet politikerne?

Mye ble sagt og lovet under valgkampen. Men klarer politikerne å oppfylle sine løfter etter valget? Her kan du lese hva våre lokale politikere lovet deg de hektiske ukene før valget.

Jubel og gråt for Eirins sjette periode

AP-veteran Eirin Faldet tapte nominasjonen, men vant valget. I natt satt hun hjemme fordi hun ikke ville gråte offentlig, men grining ble det da hun kom til Hamar i dag.

Fra drømmejobb til arbeidsledig

Morten A. Meyer var sjef i den borgerlige regjeringas prestisjedepartement. Nå går Meyer fra å være moderniseringsminister til å bli arbeidsledig.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Hva lovet politikerne?

Grafikk: Nrk Mye ble sagt og lovet under valgkampen. Men klarer politikerne å oppfylle sine løfter etter valget? Her kan du lese hva våre lokale politikere lovet deg de hektiske ukene før valget.

Best på nett i valget

NRK.no/nyheter har samlet et ekspertpanel for å vurdere kvaliteten på partienes vevsider før valget. Les dommen her!

- Hva skjer hvis SV kommer til makta?

Hva mener egentlig SV med sin forsvarspolitikk? Og hva skjer med Steinerskolene hvis det blir en rødgrønn regjering? Spørsmålene var mange og svarene likeså da SV-representantene fra Hedmark og Oppland stilte til nettmøte.

Politisk trøkk i Aps nettmøte

Temaene var mange da Torstein Rudihagen og Sylvia Brustad stilte opp i nettmøte hos NRK Hedmark og Oppland. EU-saken, idrettsarbeid, sjukehus og skatt var bare noen av emnene de svarte for.

Sp svarte nettleserne

Trygve Slagsvold Vedum og Inger Enger svarte leserne på flere politiske spørsmål i nettmøtet torsdag 25. august.

Kritiske spørsmål til KrF

KrF-kandidatene Rigmor Kofoed-Larsen og Åse Wisløff Nilssen måtte spesielt svare for KrFs samarbeid med høyresiden i nettmøtet 23. august.

Venstre ga svar

Venstres toppkandidater i Oppland og Hedmark ga klare svar da de ble utfordret av velgerne i nettmøtet. Les hvilke svar de ga!

Høyre svarte velgerne

Stortingsrepresentant Olemic Thommessen fra Oppland Høyre og toppkandidat for Hedmark Høyre, Gunnar Gundersen, svarte leserne på nettet.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no