skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Val 2005 HedOpp 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Valg 2005 Hedmark og Oppland Sist oppdatert 00:40
 

Spør en Venstre-politiker

Hva mener Venstre-politikerne om saker du er opptatt av? NRK Hedmark og Oppland arrangerer det andre nettmøtet i årets valgkamp torsdag 18. august, klokka 13.00 til 14.00.

Publisert 15.08.2005 15:47. Oppdatert 18.08.2005 12:35.
Av Anne Næsheim og Torvild Sveen

Nettmøtet starter torsdag 18. august fra klokka 1300-1400.

Send inn dine spørsmål her!


Les svarene fra Venstre her!



Frem mot valget 12. september vil politikerne svare deg i nettmøter på NRK Hedmark og Oppland sine hjemmesider. Spør om hva du vil, si din mening og les andres spørsmål og svar.

Venstre svarer

Torsdag 18. august er det Venstre som skal svare på dine spørsmål.

Hedmark og Oppland har ingen kandidater fra Venstre på stortinget inneværende periode. Nå er det opp til deg om de fortjener en plass til høsten.

Til å svare på dine spørsmål stiller leder i Hedmark Venstre, Erik Ringnes og Eivind S Brenna, som er første kandidat for Venstre i Oppland.

Erik Ringnes

Er leder for Hedmark venstre, og førstekandidat på Hedmark Venstres stortingsvalgliste.

Erik Ringnes er 50 år. Han er bonde av yrke og bor på Ringnes gård på Ottestad i stange.

Ringnes er utdannet agronom fra Jønsberg Landbruksskole. I tillegg til å drive egen gård har han blant annet arbeidet med miljøregistrering i Stange kommune og som gårdsbestyrer på Mimosa farm for the handicapped i Zambia i Afrika.

Erik Ringnes har erfaring fra ulike typer organisasjoner som styremedlem i "Norsk kulturarv" og som grunnlegger og leder av Kornbøndenes interesseorganisasjon.

Ringnes sitter som kommunestyrerepresentant i Stange i perioden 1999-2007, han har også vært medlem av komiteen for Oppvekst og Miljø i Stange kommune og fylkesleder i Hedmark Venstre siden 2000.

Eivind S. Brenna

Er toppkandidat for Venstre i Oppland, med mulighet til å kapre et utjamningsmandat i konkurranse med Tore Hagebakken og Rigmor Kofoed Larsen. Brenna var også toppkandidat for fire år siden for Venstre.

Brenna har vært ordfører i Vestre Slidre siden 1999. Han har sittet 12 år i kommunestyret før det og 8 år i formannskap. Han har også tidligere vært medlem i bygningsrådet og leder i helse- og sosialutvalget.

Eivind Brenna er 50 år gammel, og flyttet til Valdres i 1959 der familien har bygd opp Brennabu Leirskole og aktivitetsenter. Eivind Brenna drev dette sammen med kona Elisabeth Mellbye i 18 år, nå er Elisabeth daglig leder alene.

Eivind Brenna gikk ut fra Elverum Lærerhøyskole i 1979. Han har blant annet jobbet som lærer i Kokelv i Finnmark. Han har hatt flere offentlige verv, blant annet som leder i Oppland kulturskole, og som Fylkets representant i Fjellregionsamarbeidet i Sør Norge

Eivind Brenna har hatt flere tillitsverv i partiet som blant annet sentralstyremedlem i perioden 2002-2004, nestleder i Oppland Venstre og lokallagsleder i Vestre Slidre.

LENKER

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Hva lovet politikerne?

Mye ble sagt og lovet under valgkampen. Men klarer politikerne å oppfylle sine løfter etter valget? Her kan du lese hva våre lokale politikere lovet deg de hektiske ukene før valget.

Jubel og gråt for Eirins sjette periode

AP-veteran Eirin Faldet tapte nominasjonen, men vant valget. I natt satt hun hjemme fordi hun ikke ville gråte offentlig, men grining ble det da hun kom til Hamar i dag.

Fra drømmejobb til arbeidsledig

Morten A. Meyer var sjef i den borgerlige regjeringas prestisjedepartement. Nå går Meyer fra å være moderniseringsminister til å bli arbeidsledig.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Hva lovet politikerne?

Grafikk: Nrk Mye ble sagt og lovet under valgkampen. Men klarer politikerne å oppfylle sine løfter etter valget? Her kan du lese hva våre lokale politikere lovet deg de hektiske ukene før valget.

Best på nett i valget

NRK.no/nyheter har samlet et ekspertpanel for å vurdere kvaliteten på partienes vevsider før valget. Les dommen her!

- Hva skjer hvis SV kommer til makta?

Hva mener egentlig SV med sin forsvarspolitikk? Og hva skjer med Steinerskolene hvis det blir en rødgrønn regjering? Spørsmålene var mange og svarene likeså da SV-representantene fra Hedmark og Oppland stilte til nettmøte.

Politisk trøkk i Aps nettmøte

Temaene var mange da Torstein Rudihagen og Sylvia Brustad stilte opp i nettmøte hos NRK Hedmark og Oppland. EU-saken, idrettsarbeid, sjukehus og skatt var bare noen av emnene de svarte for.

Sp svarte nettleserne

Trygve Slagsvold Vedum og Inger Enger svarte leserne på flere politiske spørsmål i nettmøtet torsdag 25. august.

Kritiske spørsmål til KrF

KrF-kandidatene Rigmor Kofoed-Larsen og Åse Wisløff Nilssen måtte spesielt svare for KrFs samarbeid med høyresiden i nettmøtet 23. august.

Venstre ga svar

Venstres toppkandidater i Oppland og Hedmark ga klare svar da de ble utfordret av velgerne i nettmøtet. Les hvilke svar de ga!

Høyre svarte velgerne

Stortingsrepresentant Olemic Thommessen fra Oppland Høyre og toppkandidat for Hedmark Høyre, Gunnar Gundersen, svarte leserne på nettet.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no