OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner_Musikk_festival_Kongsberg

Her er du: NRK > Musikk > Festival > Kongsberg

Oppdatert 07.01.2002 12:08

festival-banner venstremeny
Kongsberg-banner 100
quart-banner 100
Roskilde-festivalen
Norwegian Wood-banner - venstremeny
festspillene - venstrebanner - liten 100
Maijazz - liten
Ole Blues-banner venstremeny
 

Petter Wettre tilbake i år

Publisert 07.07.2001 10:29 - Oppdatert 09.07.2001 10:44

Av Arild Rio-Erichsen
Det er tradisjon at vinneren av Klart Svar prisen kommer tilbake året etter og kvitterer med en konsert. I fjor fikk Petter Wettre Kongsbergs musikerpris, her var han tilbake.


Petter Wettre (foto: Tarand Klundelien).
Han kom med sin nordiske kvintett med pianisten Håvard Wik, den svenske gitaristen Palle Pesonen, bassisten Per Zanussi og den danske trommeslegeren Anders Mogensen.

Berklee-studier

Etter at han kom hjem fra Berklee-studier har Wettre etablert seg som en av de aller fremste norske saxofonistene. Han har flere CDer bak seg allerede, og er hele tiden på farten som konserterende musiker. Noe av det han har vært med på har vært moderne og eksperimentelt, men ikke denne gangen.

- Jeg har spilt så mye fritt at nå ville jeg har akkorder å forholde meg til, sa Petter Wettre før han gikk på scenen. Derfor har jeg tatt med både gitar og piano.

Moderne boptradisjon

Gitaristen Palle Pesonen var for meg et uhørt blad til nå, han spilte i beste moderne boptradisjon. Anders Mogensen på trommer er den mest brukte trommeslageren i Danmark, skal du til Copenhagen Jazzfestival om nen dager kan du høre ham i 30 sammenhenger under festivalen!

Per Zanussi huskes fra en talentkonkurranse på TV for et par år siden, han er et talent og spilte seg naturlig inn i Wettres ensemble.

Duett

De åpnet med Blly Strayhorns "Lush life", duett med Wettre og Håvard Wik, etter min mening den aller mest interessante av de unge norske jazzpianistene. Etter det kom hele bandet, det ble hilsen til Ornette Coleman da
Petter Wettre (foto: Tarand Klundelien).
Wettre tok fram altsaxen og spilte sin sgen "Ornette or not", og Håvard Wiks "Mission to Marsh" bygget på akkordene til "Out of nowhere" som en hyllest til Warne Marsh, som døde mens han spilte akkurat denne standardmelodien.

Petter Wettre har en naturlig autoritet som musiker, han er
en dyktig orkesterleder og styrte kvintetten gjennom en solid jazzkonsert. Faktisk er det slik så langt, at det er de norske musikerne som har gitt meg de største musikalske opplevelsene. Konserten med Wettre bare steg og steg, og så var det rett ut i sommernatten her på Kongsberg.

En sterk kvittering for fjorårets pris, det skal bli spennende å se hvem som får dette årets pris på Pavescene kommende lørdag.


 
 
SØK

10 SISTE KONGSBERG
10.07.2001 12:05
Sluttkommentar
09.07.2001 12:52
Jazzpris til Wallumrød

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 05:49