skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59
 

Argentina best i storkampen

Nederland på tribunen, spillerne var best på banen og går til sluttspill som gruppevinner.

Publisert 21.06.2006 23:05.

Se bildegalleri fra kampen: Argentina - Nederland


Kampfakta: Argentina - NederlandDet ble ingen mål, men Argentina tok en solid poengseier i det som under andre forutsetninger ville vært VMs første virkelige tungvektsduell. Siden begge var klare for sluttspill valgte begge trenere å benke nesten halve førstelaget, men ansporet av tilhengere som sang Oranjes berømte allsangmestere ned i støvlene viste de hvite og blå at de har en reservebenk med skummelt høyt nivå.

Carlos Tevez og Lionel Messi viste mye fint i sin første VM-kamp fra start, og førstnevnte hadde flere gode forsøk på å avgjøre kampen. Nærmest var han på overtid da han med Tim de Cler skjøt rett over fra kort hold.

Likevel er Juan Riquelme den store spilleren. Playmakeren hadde en fot med i det meste da argentinerne i perioder herjet nådeløst med Nederlands ferske forsvarsfirer. Det eneste som manglet var målet.

Da Riquelme ble byttet ut i slutten av kampen, tok faktisk Nederland initiativet for første gang og presset i sluttminuttene. Det viste hvor viktig han er.

Argentina vant gruppen og møter Mexico i åttedelsfinale i Leipzig lørdag, på Riquelmes 28-årsdag og den unge juvelen
Messis 19-årsdag. Nederland møter Portugal i Nürnberg dagen etter og er ute etter revansj for semifinaletapet i EM for to år siden.

Inspirert

Nederland gikk til kampen med bare en spiller fra sin faste forsvarsfirer (Andre Ooijer), og det syntes da Riquelme, Maxi Rodriguez, Tevez og Messi spilte opp.

Til å begynne med så det ut som to lag bestemt på å spare energi til viktigere oppgaver senere i VM. Argentina og Nederland regner nok med at de kan ta seg av så vel Portugal som Mexico, og ville ikke ofre mye på å få en antatt lettere motstander i cupspillet.

Men publikum ville det annerledes. Argentinas tilhengere var i klart mindretall, men bestemte seg for å synge fart i kampen og inspirerte laget sitt til å skru opp tempo og finessefaktor.

Etter sju minutter spilte Messi vakkert gjennom til Esteban Cambiasso, og bare en desperat Khalid Boulahrouz-takling berget nederlenderne. Tevez prøvde seg litt senere med et farlig skudd og fikk tommelen opp fra Riquelme. Så kom ikke flere sjanser før den argentinske allsangen var på sitt mest overveldende, men da kom de tett.

Riquelmes frispark fra siden ble sendt i egen stolpe av en presset Boulahrouz, Maxi skjøt centimeter utenfor og deretter i nettveggen da han brøt gjennom på kanten. Gang på gang var Nederlands forsvar ute å kjøre.

Argentina fortsatte å skape sjanser i annen omgang, med de fire offensive essene i vekslende roller som tilretteleggere og avsluttere. Hernan Crespo og Javier Saviola på benken så at de må være skjerpet når de kommer inn igjen.

Tribunekos

Både Tevez og Messi, som spilte henholdsvis 32 og 16 minutter i de to første VM-kampene (og scoret et mål hver), er tidligere utropt til den nye Maradona. Den gamle Maradona så ut til å kose seg på tribunen med det arvtakerne viste.

Han deltok også i allsangen og så atskillig mer tilfreds ut enn Nederlands gamle storspiller Johan Cruyff, som virket heller bekymret. Nederlands tilhengere hørte vi første gang da de pep intenst ved kampslutt.

Nederland startet kampen med fem førstevalg på benken (alle på grunn av gule kort), Argentina med fire (Juan Sorin og tre med gult kort), men det jevnet seg ut da høyreback Nicolas Burdisso skadet ankelen og måtte ut halvveis i første omgang. Vi fikk se at Argentinas reserver er bedre enn Nederlands.

Nederlands beste sjanse kom da Dirk Kuyt stjal ballen fra en hemmet Burdisso og prøvde å overrumple keeper ved nærmeste stolpe. Burdisso skadet seg for øvrig da Gabriel Milito på en corner tok livtak på en motspiller og kastet ham i bakken slik at han landet på Burdissos ankel. Der skulle Nederland egentlig hatt straffe, og nederlenderne ropte på straffespark også et par ganger i annen omgang. Men Oranje fortjente ingen seier onsdag. (NTB)

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ARGENTINA
Siste saker:
Flere saker: ALT OM GRUPPE C
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NEDERLAND

 

Fotball-VM 2006 Fotball-VM 2006

Finale Finale
Tid Lag Res
Flere resultater
09.07 20:00 Italia 1 - 1
Frankrike
08.07 21:00 Tyskland 3 - 1
Portugal

Tabeller

Gruppe A Tabeller for  , gruppe A
  Nr Lag P
Alt om gruppe A
  1 Tyskland 9
  2 Ecuador 6
  3 Polen 3
  4 Costa Rica 0
Gruppe B Tabeller for  , gruppe B
  Nr Lag P
Alt om gruppe B
  1 England 7
  2 Sverige 5
  3 Paraguay 3
  4 Trinidad/Tobago 1
Gruppe C Tabeller for  , gruppe C
  Nr Lag P
Alt om gruppe C
  1 Argentina 7
  2 Nederland 7
  3 Elfenbenskysten 3
  4 Serbia 0
Gruppe D Tabeller for  , gruppe D
  Nr Lag P
Alt om gruppe D
  1 Portugal 9
  2 Mexico 4
  3 Angola 2
  4 Iran 1
Gruppe E Tabeller for  , gruppe E
  Nr Lag P
Alt om gruppe E
  1 Italia 7
  2 Ghana 6
  3 Tsjekkia 3
  4 USA 1
Gruppe F Tabeller for  , gruppe F
  Nr Lag P
Alt om gruppe F
  1 Brasil 9
  2 Australia 4
  3 Kroatia 2
  4 Japan 1
Gruppe G Tabeller for  , gruppe G
  Nr Lag P
Alt om gruppe G
  1 Sveits 7
  2 Frankrike 5
  3 Sør-Korea 4
  4 Togo 0
Gruppe H Tabeller for  , gruppe H
  Nr Lag P
Alt om gruppe H
  1 Spania 9
  2 Ukraina 6
  3 Tunisia 1
  4 Saudi-Arabia 1

Lister

Toppscorer Toppscorere for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 5
2 3
  3
  3
  3
  Ronaldo 3
  3
  3
  3
10 Adriano 2
Gule kort Gule kort for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 3
  3
  3
  3
  3
Røde kort Røde kort for
Nr Spiller A
Hele oversikten
1 1
  1
  Costinha 1
  1
  1
10 SISTE SPORT
10 SISTE FOTBALL-VM
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no