Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Argentina videre etter ekstraomganger

Diego Armando Maradona støtter Argentina mot Mexico. (Foto: AFP / SCANPIX)
Argentinske Maxi Rodriguez scoret sitt tredje VM-mål da han avgjorde kampen mot Mexico i første ekstraomgang. Argentina vant kampen 2-1.

Publisert 24.06.2006 23:31.

Kampfakta

Se bildegalleri fra kampen

Han dempet ballen på brystet ved hjørnet av 16-meteren og banket den i lengste kryss. En perlescoring fra Maxi Rodriguez sendte Argentina til kvartfinale.

Mexico sjokkåpnet i Leipzig og tok ledelsen etter fem minutters spill. Argentina utlignet raskt, men klarte ikke å senke de grønnkledde i ordinær tid. Først etter ekstraomganger sikret Jose Pekermans gutter kvartfinalemøte mot vertsnasjon Tyskland.

Maxi Rodriguez scoret et av VMs aller vakreste mål. (Foto: AP / SCANPIX)
Begge lagene skapte store sjanser i en underholdende kamp, men lenge var det målvaktenes aften på Zentralstadion. Argentinas Roberto Abbondanzieri og Mexicos Oswaldo Sanchez leverte flotte redninger på samlebånd. Da Rodriguez fikk kanontreff åtte minutter inn i 1. ekstraomgang var Sanchez sjanseløs.

Uheldig Borgetti

Juan Pablo Sorins flotte crosser ble nydelig dempet på brystet. Deretter banket Maxi Rodriguez ballen i mål. Scoringen var en av de vakreste til nå i årets VM-sluttspill. Atletico Madrid-spilleren scoret sitt tredje mål så langt i turneringen, og hvilken scoring det var.

Argentina var best, men Mexico arbeidet godt og ga de stripete en tøff kamp om avansementet. Det så stygt ut for mesterne fra 1986 da Rafael Marquez headet mexicanerne i ledelsen etter fem minutter.

Et frispark fra Pavel Pardo ble stusset videre fra Mario Mendez. Manchester United-forsvarer Gabriel Heinze sov i skoletimen, og en umarkert Marquez fikk en enkel jobb.

Mexico fikk ikke være i himmelen lenge. Fem minutter senere utlignet Argentina. Hernan Crespo tvang Mexico-spissen Jared Borgetti til å heade en corner fra Juan Riquelme i eget mål. Crespo jublet som om det var hans mål, men TV-reprisene viste tydelig at Bolton-spissen var sist på ballen.

Dommertabber

Rett før pause burde dommer Massimo Busacca sendt Heinze av banen. Stopperen meide ned Mexicos Francisco Fonseca, men slapp unna med gult kort. Det kunne se ut til at dommer Busacca konkluderte med at Roberto Ayala var bakerste mann. Mexicos landslagssjef Ricardo La Volpe, som var keeperreserve for Argentina i 1978, gikk berserk på sidelinjen og protesterte voldsomt.

En ny dommerfeil på overtid gikk Mexicos vei. Til Argentinas store forundring ble Lionel Messis mål annullert for offside. Fjernsynsbildene viste at avgjørelsen var feil. Argentina ble snytt for scoring og avansement. Mexicos cupexit ble imidlertid bare satt på vent.

Maxi Rodriguez-kanonen sendte Argentina videre, mens Mexico kan innstille seg på hjemtur.