skilleResultaterskille_slutt
Fotball-VM 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2006 Sist oppdatert 15:59

Elfenbenskystens flotte opphenting

Elfenbenskysten lå under 0-2, men snudde til 3-2 og sikret nasjonens første VM-seier over utskjelte Serbia og Montenegro i gruppe G onsdag kveld.

Publisert 21.06.2006 23:08.

Se bildegalleri fra kampen:

Kampfakta: Elfenbenskysten - Serbia og Montenegro

Begge nasjonene var utslått før kampen. Det handlet om lite og ingenting, med unntak av noen skarve poeng på FIFA-rankingen.

Og æren. Den stakk Elfenbenskysten av med etter to scoringer av Lens' Aruna Dindane (ett på straffe) og nok et straffemål på tampen av Paris Saint-Germains Bonaventure Kalou.

Serbia og Montenegro spilte sin siste landskamp som egen nasjon. Heretter blir de egne nasjonalstater med egne landslag. Selv om Elfenbenskysten åpnet kampen best var det Balkan-laget som scoret først. Det sørget Nikola Zigic for. Bare 10 minutter senere sto det 2-0. Denne gangen var det Sasa Ilic som nettet.

Dindane reduserte til 1-2 på straffe etter 36 minutter. Det var stillingen til pause. Serbia og Montenegro ble svekket etter at de ble redusert til 10 mann da innbytter Albert Nadj fikk sitt annet gule kort på overtid i 1. omgang.

Serbia og Montenegro hadde gjort fire endringer fra laget som tapte 6-0 for Argentina, to av dem følge av utestengelser. Kaptein Savo Milosevic startet på benken, men kom inn i 2. omgang.

Da utlignet først Dindane med sin andre scoring i kampen, før seiersmålet kom fem minutter før full tid. Straffen var klar etter en hands, og Bonaventure Kalou scoret lett. På overtid ble også Elfenbenskystens Cyrille Domoraud utvist. (NTB)