Are er kjent for sine kokkekunnskaper, og nå deler han sin fantastiske fårikål-oppskrift med deg.
 |
Kokken Are! |
Dette trenger du:
- 2 deler sau til 1 del kål
- 1 spiseskje mel
- halv flaske rødvin
- mye soyasaus
- litt karri
- 2 hvitløksfedd
- pepperkorn
- litt salt
- chilipepper
- laubærblad
- rosmarinkvast
Slik gjør du:
Før i tida skulle man ha to deler kål til én del får, men det var for lenge siden. Nå skal du ha to deler sau til én del kål.
1:
legg kjøttstykkene nederst nedi gryta. Strø over 1 spiseskje mel og litt karri. Ikke mye, bare litt. Så 2 hvitløksfedd. + ganske mange hele pepperkorn og litt salt. Så tar du oppskjært kål oppå der.
Gjenta til gryta er full.
 |
Chilipepper er en viktig del av Ares fårikål |
2:Nå legger du en chilipepper øverst og heller over ei halv flaske rødvin og ganske mye soyasaus. Laurbærblad og en liten rosmarinkvast gjør seg hvis du har det.
3:
Kokes opp for så å putre på svak varme under lokk i tre timer. Pass på at det ikke blir tomt for væske Fyll i tilfelle på med mer vin eller vann eller øl.
Serveres med god drikke og kanskje poteter.
Bon apetit!
Hilsen Are