
Fortvil ikke!
Are og Odin serverer herved to rykende ferske fårikål- oppskrifter som DU kan lage hjemme!
Det eneste som trengs er en kokeplate, en DIGER kjele og en hundrings eller to – og vips så er du i gang!
Vi serverer herved en tradisjonell, konservativ, men velbalansert og velsmakende Odin Jensenius-variant – samt en litt freschere, urbanisert versjon fremeksperimentert av Are Sende Osen. Smaken er som baken – delt i to!
Odins fårikål
• Serka 1. 5 te to kilo 50/50 blanding tå halv/heiløkologisk får og lam
• Serka samme mengde kål
• Ein dugandes skvett vattn
• Litt mel innimellom
• Itj for mytji salt
• Peppar så det hell - itj vårrå grådig!
Kokast i ein og ein halv te to tima.
Serverast med (gjerne sjølplukka) potet og alkoholfritt øl.
Bon' smaksopplevels!
(Pe Ess: Får i kål smake enda beir dagen ætte)
Ares fårikål
 |
Sløsing å koke kjøtt i øl? |
• Litt over ett kilo kål
• Litt under 2 kilo får
• 1 chillipepper
• To/tre hvitløksbåter
• Ett laurbærblad eller 2
• Et par t-skjeer karri
• Litt mel
• En god del salt
• En pose hel pepper
• Mørkt øl helst bayer (ca en liter), kanskje en skvett soya-saus og en spise skje balsamico eddik (hvis du har).
Ha hele greia oppi en stor gryte, helst en jerngryte så det nederste blir litt svidd. Kok opp og la syde på svak varme minimum to timer. Pass på at det ikke blir tørrkokt.
 |
Det ferdige resultat. |
Kokes opp igjen neste dag og serveres med kokte poteter.
Om man skal bruke lammekjøtt eller sau, er opp til den enkelte. Mange mener at fårikål bør lages på ordentlig sau. Det er fettet som trekker inn i kålen og gir den kraftige smaken, derfor bør man bruke kjøtt fra en voksen, lubben sau.
Mat for alle
Lam og sau er også det eneste som kan spises av alle folkeslag, uansett religion. Både muslimer, jøder, kristne og buddhister spiser lam, og man kan finne varianter av fårikål mange steder i verden. Førr vi e aill sammen individa.
Hilsen Are og Odin.