OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK toppbanner 516x50x64

Her er du: NRK > Undervisning > Språk og reiser

Oppdatert 23.05.2003 07:32

 

En ny vinner i NRK P2s tyske Reisefieber-konkurranse!

Silje skal til Chiemsee

Publisert 27.02.2001 11:49

"Reisefieber" er en nordisk samproduksjon (NRK/SR/YLE) der en hørespillserie på tysk sammen med ulike interaktive ressurser danner et helt unikt undervisnings-univers, tilgjengelig for alle på Internett. Prosjektet har hatt suksess både i Norden og andre land, og har høsten 2000 til og med hatt deltakere fra Alma Ata i Sibir…

"’Reisefieber’ er en helt ny måte å tenke språkundervisning på" sier NRKs ansvarlige produsent Tilman Hartenstein (som på bildet overrekker prisen til den lykkelige vinneren). "At radioprogram og spesielt hørespill er godt egnet til å lære språk selv om man ikke forstår 100% av det som blir sagt, er en gammel erfaring. Nå kombinerer vi denne effekten med mulighetene på Internett: en visuell ramme rundt vår tyske "radiosåpe" (produsert spesielt for anledningen), programtekster med hypertekst-gloser, oppgaver og andre ressurser å arbeide videre med. Det hele er lagt opp som en uformell, nokså crazy sak som er noe helt nytt i et skolefag som ofte går for å være litt tørr og kjedelig…"


I radiosåpa "Reisefieber" blir en "familie" (som egentlig ikke er noen familie) helt uforberedt deltakere i en reisekonkurranse på TV. Oppgaven er å reise til seks forskjellige steder i Tyskland i løpet av en uke – men hvor nøyaktig de skal reise, må de finne ut selv… Det sier seg selv at brukerne av Internett-siden også må finne ut av dette, og konkurrerer med hverandre om de riktige løsningene.

Oppunder tusen elever fra hele Norden, men også fra USA, Portugal, de baltiske land og altså Sibir, har deltatt i høstens konkurranseomgang. Blant de norske deltakere var hele 54 kvalifiserte til å vinne hovedprisen: en valgfri språkreise til Tyskland, arrangert av det tradisjonsrike Goethe-instituttet i samarbeid med NRK.


Og vinneren ble altså 17årige Silje Skogheim fra Rogne i Valdres. Silje er egentlig mer opptatt av idrett enn av språk (hun driver med fotball, håndball og ski), men hun har aldri hatt noen problemer med språkfag, sier hun. Hennes tysklærer lot elevene velge undervisningsmaterialet selv, og valget falt altså på "Reisefieber" – og tyskundervisningen måtte for anledningen flyttes til datarommet ved Valdres videregående.

Silje som liker å skrive og tegne, har lovet å sende noen ord (og tegninger?) fra sitt opphold i den idylliske lille byen Prien ved Chiemsee i Bayern, der hun skal tilbringe 3 uker i sommer. Om hun får tid, da: programmet er stappet med språkundervisning, idrett og kultur. Da er det ekstra morsomt at hele klassen faktisk skal til Tyskland allerede rett etter påsken, til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Det blir altså mye tysk på Silje i år… kanskje utgangspunkt for et yrkesvalg? Men det vil ikke Silje ut med.

Vi gratulerer!

De som har lyst å se på de tre radio/internett-prosjektene som NRKs Kunnskapsredaksjon Radio hittil har bidratt til, kan bruke linkene nederst på denne siden.


LENKER
  • Reisefieber 
  • Romea und Julian 
  • Chloe 
  • Reisefieber 


  •  
     
    SØK

    ANDRE SPRÅKPROGRAMMER

    SPRÅK

    KONTAKT

    10 SISTE SPRÅK OG REISER
    22.11.2001 12:04
    Mots familiers 7
    12.11.2001 15:13
    Mots familiers 6
    05.11.2001 10:49
    Mots familiers 5

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 23:59