skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Amerikansk kanon drepte tre sivile

Tre sivile irakere ble drept da amerikanske soldater skulle prøveskyte en artillerikanon i Irak i helgen.

Publisert 05.06.2006 09:10.
Seks hus ble fikk også skader da en granat kom på avveie under prøveskyting med en artillerikanon utenfor Baquba, opplyser den amerikanske hærledelsen i en kunngjøring.
Nyheten kommer på et svært ubeleilig tidspunkt for amerikanerne, som fra før er under sterkt press etter flere påståtte massakrer på sivile i Irak.

– Knuser dem

Iraks statsminister Nuri al-Maliki kritiserte i forrige uke skarpt de amerikanske styrkenes framtreden i Irak, i et intervju med The New York Times.
– De knuser dem med bilene sine og dreper dem bare ut fra mistanker. Dette er helt uakseptabelt, sa Maliki i intervjuet.

Lovnader fra Rice

USAs utenriksminister Condoleezza Rice måtte glatte over kritikken og forsikret i et intervju med CNN at den irakiske statsministeren støttet og verdsatte de utenlandske styrkenes nærvær i landet.

Rice lovet samtidig grundig etterforskning av anklagene om at amerikanske marinesoldater massakrerte 24 sivile i Haditha i november.

Renvasket

Fredag renvasket Pentagon en gruppe soldater som var anklaget for å ha massakrert elleve sivile, blant dem fem barn og fire kvinner, under en operasjon i landsbyen Ishaqi i mars.

Irakiske myndigheter lot seg ikke overbevise og varslet sin egen etterforskning samt krav om kompensasjon til de etterlatte.

– Fra mer enn én kilde har vi fått opplysninger om at personene i Ishaqi ble drept under tvilsomme omstendigheter. Mer enn ett barn ble drept. Denne renvaskingen er ikke rettferdig for det irakiske folket og barna som ble drept, sa Malikis rådgiver Adnan al-Kazimi lørdag. (©NTB)


 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no