skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Sørkoreanere demonstrerer i Seoul tirsdag for å redde live til Kim Sun-il. De vil ikke at regjeringen sender soldater til Irak. (Foto: Scanpix / AFP / Jung Yeon-je)
Sørkoreanere demonstrerer i Seoul tirsdag for å redde live til Kim Sun-il. De vil ikke at regjeringen sender soldater til Irak. (Foto: Scanpix / AFP / Jung Yeon-je)

Kidnapperne lar Kim leve

Irakerne som har kidnappet Kim Sun-il har gått med på å vente med å halshogge sørkoreaneren. Folk i Seoul demonstrerer på gata i håp om å redde livet til 33-åringen.

Publisert 22.06.2004 09:34. Oppdatert 22.06.2004 12:21.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Kjetil Berg

En irakisk mekler sier til nyhetsbyrået Reuters at kidnapperne har gått med på å vente med å ta livet av Kim. Opprinnelig hadde de satt fristen til ca kl 18 mandag.

Mekleren, Mohammed al-Obedi, har kontakt med religiøse ledere, som igjen har vært i kontakt med irakerne som har bortført mannen.

Uviss skjebne

Det er ikke klart hvor lenge kidnapperne vil vente. Al-Obedi jobber for det sørkoreanske sikkerhetsfirmaet NKTS i Bagdad.

Kims landsmenn har trykket opp plakater med bilder fra videoen som de irakiske gisseltakerne har laget. På videoen ber Kim for sitt liv.

Flere hundre mennesker ble værende i Seoul sentrum over natten. De planlegger våkenatt hver dag inntil Kim settes fri. De ropte "Ingen soldater til Irak" i protest mot regjeringens planer.

Tror sønnen lever

Kims foreldre, Shin Young-ja (t.h.) og Kim Jong-kyu fikk tirsdag formiddag høre at sønnen var i live. (Foto: Scanpix / Reuters / Kim Kyung Hoon)
Moren til Kim sa etter at fristen utløp at hun trodde sønnen fortsatt er i live. - Siden fristen er løpt ut uten at det er kommet noen nyheter, tror jeg min sønn lever, sa Shin Young-ja (59).

- Ikke mist motet, vi ber for deg, sa Shin. I formiddag fikk hun og ektemannen høre at sønnen var i live.

Forhandler

Sørkoreanske forhandlere har prøvd å få løslatt Kim Sun-il gjennnom samtaler med representanter for bl.a. FN og tv-kanalen Al Jazeera, som viste videoopptaket av Kim.

Regjeringen i Seoul har også sendt en spesialdelegasjon på seks personer, som har ankommet Jordans hovedstad Amman.

Gisseltakerne sa de ville halshugge Kim innen 24 timer dersom Sør-Korea ikke stanser planen om å sende 3000 soldater til Irak.

Soldatene skal sendes i august, og Sør-Koreas regjering har ingen intensjoner om å omgjøre planen.


 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no