skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
korrespondentene_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Korrespondentene Sist oppdatert 13:29
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: KORRESPONDENTBREVET: HANS-WILHELM STEINFELD
Vår avtroppende korrespondent i Moskva Hans Wilhelm Steinfeld kommer med et personlig vinklet korrespondentbrev fra den russiske hovedstaden.

Hans-Wilhelm Steinfeldt er på besøk på Solovetskij-øyene, nord i Russland. Og han tar for seg kjedsommelighet, russisk-tsarhistorie og praktfulle klostrene som ble til slaveleire.

- Vesten må vise større oppmerksomhet mot land med mye olje og gass utenfor Midtøsten, mener Norsk Hydro-sjefen Eivind Reiten, på besøk i Moskva.

Hans-Wilhelm Steinfeld forteller om hvordan byråkratene herjer med dem som må passere den russiske grensen. Et nytt jernteppe stanser alle som ikke betaler seg ut.

I dag er det sommersolverv, og i Russland er folk opptatt av at de hvite nettene kulminerer i kveld. På årets lyseste dag har Hans-Wilhelm Steinfeld sendt korrespondentbrev fra St Petersburg.

Og kulda setter inn

Kulda og individets egenverdi er tema for denne ukas korrespondentbrev, skrevet i den vinterkalde russiske hovedstaden Moskva av Hans-Wilhelm Steinfeld.

Identitetsbygging og historie

Hva skal til for å bygge en nasjons identitet - ett kanskje banalt forslag kan være noenlunde enighet blant folk flest om sannferdige og ubestridbare begivenheter i nasjonens historie. Men slik er det ikke alltid - Hans Wilhelm Steinfeld har gjort seg noen tanker om dette i denne ukas korrespondentbrev.

Storpolitikk over folks hoder

Det later til å være politisk umulig å ta hensyn til vanlige folk i Afghanistan. Det viser det seg nok en gang, skriver NRKs Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld etter sitt opphold ved fronten i Afghanistan.

Når nye grenser trekkes

Russerne drømmer om historien og ferieparadisene på Krimhalvøya, men da Sovjetunionen ble oppløst, havnet strendene i utlandet. - Tenk om Danmark skulle hatt igjen Sørlandet, sier Hans-Wilhelm Steinfeld.

Militærparadene består

9. mai feirer Russland igjen seieren over nazismen med en stor militærparade, og Hans-Wilhelm Steinfeld har gjort seg noen tanker om militariseringen av det russiske samfunnet.

FLERE SAKER
Moskvas hjertebarn (10.02.2001)
Tørste Boris (09.12.2000)

 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no