OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Valg 2001 Valgnytt 2

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2001 > Valgnytt

Oppdatert 23.09.2001 19:45

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
VALG 2001

Valg 2001
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Utsett sykehusreformen!

Publisert 13.08.2001 15:43 - Oppdatert 13.08.2001 18:49

Rød Valgallianse har stor tro på at partileder Aslak Sira Myhre kommer inn på Stortinget, kanskje også Torstein Dahle fra Hordaland.

Lyd og video-ikon nytt
  • video video Reporter Camilla Moe Røisland var med på RVs busstur i Oslo. (40 kbps Real Audio) [Real]  


  • RV arrangerte busstur gjennom Oslo mandag. (Foto: NRK)
    Kampen mot sykehusreformen blir en hovedsak. RV har allerede skrevet ferdig sitt første private lovforslag, der det kreves at paragrafene om delsalg av offentlig eide sykehus ikke blir iverksatt før om fire år.

    Selv om helseminister Tore Tønne forsikrer at sykehusreformen ikke betyr privatisering, mener RV at det er akkurat det som vil skje.

    Partiet markerte mandag starten på sin valgkamp med en busstur gjennom Oslo. Meningen var å vise kontrastene i byen og kapitalens makt over prinsippløse politikere.

    I Borggata på Tøyen vil bydel og beboere ha en gammel industritomt omgjort til en grønn lunge. Men bystyret selger trolig tomten til Christian Sveaas som vil smelle opp en diger boligblokk, og det i en bydel som allerede har landets høyeste befolkningstetthet.

    Ut i 1997

    (Foto: NRK)
    Den siste målingen fra Opinion viser at RV ligger på 3,8 prosent, mens det trengs en oppslutning på vel 4 prosent for å ta et mandat fra Kristelig Folkeparti.

    I 1997 falt Erling Folkvord ut etter at RV manglet vel 600 stemmer. Han mener at partiet den gang ikke sto distansen ut, men mistet drivet de siste ukene. Det har RV lært noe av, og nå er det full rulle hele veien inn til 10. september.

    Folkvord synes det er bra at partiet har holdt på oppslutningen, selv uten folk på tinget.

    Målingen til Opinion bygger på svar fra 800 personer. Av dem svarte 6 prosent av det var svært sannsynlig at de ville stemme RV. Noe sannsynlig het det fra 8 prosent, mens 10 prosent fant det lite sannsynlig.

    - Dette viser at over 20 prosent kan, med en eller annen grad av sannsynlighet, tenke seg å stemme på oss, lød Sira Myhres fortolkning av denne målingen.

    Spekkhuggere

    RV håper og tror at partileder Aslak Sira Myhre skal få partiet tilbake til Stortinget. (Foto: NRK)
    Bussturen startet foran Oslo Børs.

    - Og det er ikke tilfeldig, understreket Sira Myhre.

    - Vi skal vise hva som skjer når spekkhuggerne tar styringen i norsk økonomi. Det er tre-fire, fem aktører som går igjen, enten det dreier seg om Aker, Orkla, Kværner eller Storebrand. Det er et rent pengestyre, og vi krever at norske politikere gjenerobrer makten i landet, forkynte partilederen.

    Sira Myhre finner det en smule vanskelig å brøyte seg plass i en valgkamp som så langt har handlet om skatter og avgifter. Han finner konfrontasjonen mellom Jens og Jan kunstig og har ikke tenkt å blande seg inn i den krangelen.

    - Vi må bringe resten av verden inn i politikken. Jeg kan ikke love en bedre verden, hvis jeg blir valgt inn. Men det kommer i hvert fall en på Stortinget som vil slåss for det, sa han.

    Folkvord viste til RVs kamp mot billigsalget av sykepleierboliger på Ullevål sykehus, en kamp som så langt har ført til at salget er stanset, og mente at partiets pågående arbeidsmetoder trengs på Stortinget.

    (NTB)


     
     
    SØK

    10 SISTE NYHETER

    Connection time-out
    HØYDEPUNKTER

    LOKALE VALGSIDER

    Stortingsvalet i lomma
    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 09:31