OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Sogn og Fjordane Val 2001

Her er du: NRK > Nyheter > Distrikt > NRK Sogn og Fjordane > Val 2001 Sogn og Fjordane

Oppdatert 13.09.2002 14:13

 Distrikt
 
NRK riks-valg 2001
Toppmøte i lokalradioen
Min beste dessert
Mattips
NRK DistriktNRK VestfoldNRK ØstfoldNRK ØstlandssendingenNRK HedmarkNRK OpplandNRK BuskerudNRK TelemarkNRK SørlandetNRK RogalandNRK HordalandNRK Sogn og FjordaneNRK Møre og RomsdalNRK Sør-TrøndelagNRK Nord-TrøndelagNRK NordlandNRK TromsNRK FinnmarkDistrikt forside
 
Åge Starheim, Frp. Arkivfoto NRK
Åge Starheim, Frp. Arkivfoto NRK

Starheim fossar mot tinget

Åge Starheim og Frp går mot ein klar plass på Stortinget, viser ei meiningsmåling for Sogn og Fjordane, utført for Bergens Tidende. Både KrF og Høgre er ute.

-Lite taktisk nominasjon

Arbeidarpartiveteran og tidlegare stortingsrepresentant, Astrid Marie Nistad, meiner ein lite taktisk nominasjon må ta skulda for at partiet no er representert med berre eitt mandat på Stortinget.

Reidar Sandal
Reidar Sandal

AP dårleg tapar

I Flora meiner mange at Reidar Sandal og Arbeidarpartiet framstår som dårleg tapar.

Leiar Magne Aardal i Sogn og Fjordane SV
Leiar Magne Aardal i Sogn og Fjordane SV

Suveren sluttspurt

SV tok ein suveren siger om det spennande sistemandatet i Sogn og Fjordane. Framstegspartiet kom til slutt nærast i dragkampen, men måtte sjå seg slått med 1030 røyster av SV og toppkandidaten Heidi Grande Røys.

Historisk siger

Heidi Grande Røys slapp endeleg jubelen laus fem minutt over midnatt då Flora-resultatet låg føre og sikra henne ein historisk plass på Stortinget.

Alvorleg for AP

-Dette er ein alvorleg situasjon for oss, seier fylkesleiar i AP, Tor Bremer, etter at partiet mista andremandatet i Sogn og Fjordane og gjorde sitt dårlegaste val etter krigen.

Per Steinar Osmundnes
Per Steinar Osmundnes

KrF trudde på to

KrF gjekk til val med ungdomskandidaten Per Steinar Osmundnes på andreplass og reklamerte i valkampen med stor sjanse for to på tinget. Slik gjekk det ikkje.

fylkesleiar Liv Stave
fylkesleiar Liv Stave

Høgre nøgd med valet

Høgre sikra stortingsrepresentant Sverre Hoddevik 4 nye år på Stortinget med 12,8 prosent av røystene, ein framgang på 2,8 prosentpoeng.

Utruleg for SV

-Utruleg, er kommentaren til SV-leiar Magne Aardal etter at SV sikra sistemandatet i Sogn og Fjordane. –Med berre 5,2 prosent av røystene i 97, var det utruleg at vi sigra.

Venstre utslått

-Vi hadde ingen sjanse når det vart mobilisering for SP i indre og SV i ytre, seier V-leiar Rolf Nesheim. Atle Hamar måtte nøye seg med 5,3 prosent av røystene i fylket.


FrP-håpet brast

Framstegspartiet vona på mandat etter gode meiningsmålingar, men vart grundig slått med 1030 røyster av SV. –Vi hadde sjølvsagt håpa på mandat, seier fylkesleiar Lars Svein Drabløs.

Hoddevik tapte Selje

FrP og Jostein Kvalsvik vart valvinnar i Selje og gjekk fram 7 prosentpoeng. Sverre Hoddevik lukkast ikkje i heimkommunen og gjekk like mykje tilbake som FrP gjekk fram.

Jorunn Ringstad nøgd
Jorunn Ringstad nøgd

SP overraska

Senterpartiet har gjort eit overraskande godt val i Sogn og Fjordane, spesielt i Sogn der dei nærast har gjort reint bord i enkelte kommunar.
–Eg er godt nøgd, seier førstekandidat Jorunn Ringstad som måtte avsjå mange røyster til Kystpartiet i HAFS-kommunane.


Atle Hamar mislukkast

Atle Hamar lukkast ikkje i Sogn og Fjordane. Venstre med knapt 7 prosent er langt unna manda, men har ikkje tenkt å gje seg i politikken.

Senterpartiet vann Sogn

Senterpartiet gjekk kraftig fram i mange Sogne-kommunar, mens Arbeidarpartiet gjekk tilsvarande tilbake. Det tyder på at mange sogningar har reagert på nominasjonsprosessen i AP som enda med to sunnfjordingar på topp.

Aarøen liten gevinst i Gloppen

Magne Aarøen fekk berre ein liten gevinst i Gloppen. KrF gjekk fram berre 0,4 prosent i Gloppen trass i at kommunen har toppkandidaten.
–Eg er nøgd når vi har kvar tredje veljar i Gloppen, seier Aarøen.


Kvalsvik tok Vågsøy

Jostein Kvalsvik og Frp er valvinnaren i Vågsøy med ein framgang på over 7,5 prosent, mens Høgre og Sverre Hoddevik gjekk tilbake 0,8 prosent.

Navarsete jublar

Liv Signe Navarsete og SP gjorde eit strålande val både i bustadkommunen Lærdal og byråkratkommunen Leikanger. I Lærdal stakk ho av med over 30 prosent av veljarane og er sjølvsagt jublande glad.

Tor Bremer
Tor Bremer

Årdal framleis AP-bastion

Trass i tilbakegang på 11,3 prosent, har Arbeidarpatiet framleis over 60 prosent av røystene i Årdal.

Protestval, seier Ringstad

Jorunn Ringstad og Senterpartiet har tapt mange stemmer til Kystpartiet i heimkommunen Askvoll og nabokommunane Fjaler og Solund. Ringstad er skuffa, men ikkje overraska.


 
 
SØK

FORNAVN
ETTERNAVN *
Connection time-out
VALLISTER 2001

TIDLEGARE RESULTAT

Frå minutt til minutt
Val arkiv 2001
Toppmøte i lokalradioen
Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 20:29