OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Valg 2001 Valgnytt 2

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2001 > Valgnytt

Oppdatert 23.09.2001 19:45

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
VALG 2001

Valg 2001
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Høyre for alvor i gang

Publisert 11.08.2001 17:05 - Oppdatert 13.08.2001 12:42

Høyre innledet offisielt valgkampen lørdag med en blanding av politikk, kultur og underholdning midt i Spikersuppa på Karl Johan.

Lyd og video-ikon nytt
  • video video Dagsrevyen 11.08.2001. Reporter: Ole Kristen Harborg. (45 kbps Real Video) [Real]  


  • Lørdag innledet Høyre offisielt sin valgkamp. (Foto: NRK)
    Og værgudene smilte til partiet.

    - Vi har vært i gang lenge med et klart budskap og fått fantastiske tilbakemeldinger rundt i landet, sa partileder Jan Petersen, som la til at nå er det bare å fortsette å holde trøkket de fire siste ukene.

    Petersen sa han hadde ulike erfaringer med valgresultater, men det han har opplevd den siste tiden, hadde han ikke opplevd på et par tiår.

    Mange strømmet til

    Hip hop-bandet Multicyde spilte på Høyres valgkampåpning. (Foto: NRK)
    Mange mennesker strømmet til Oslo sentrum i det fine augustværet denne lørdags formiddagen og Høyre delte villig ut blå brus og blå druer, samt kaffe og vafler, buttons og valgprogrammer.

    Hip hop-bandet Multicydes mange desibel ble kanskje i høyeste laget for en del eldre Høyre-tilhengere som måtte å holde seg for ørene av og til, men ellers var det smil om de flestes lepper.

    De unge tok godt i mot bandet Multicyde. (Foto: NRK)
    - Vinner Høyre dette valget, lover vi å gjøre alt i vår makt for at det skal bli lavere skatter, færre avgifter og en bedre skole, lovte partilederen til applaus fra de frammøtte.

    Noen konkrete tall kom ikke Høyre-lederen med under åpningsmøtet, men han hadde regnet ut at skatter og avgifter vil øke med 12 milliarder kroner bare i år.

    - Nok er nok, tordnet Petersen.

    Nytt regnestykke

    (Foto: NRK)
    Under åpningsduellen med statsminister Jens Stoltenberg i Bergen torsdag påsto Stoltenberg at Høyres skattelettelser ville være tapt før lunsj den første dagen en arbeidstaker er syk og blir trukket 100 prosent i lønn.

    Petersen ble overrumplet av statsministeren under debatten, men nå har åpenbart Høyre fått summet seg og sier at regnestykket til Stoltenberg ikke holder vann.

    Nå sier Petersen til VG at en person med vanlig lønnsinntekt får 2.152 kroner i skatte- og avgiftslettelser med Høyres politikk, ikke bare 420 kroner i skattelette, slik Stoltenberg påsto.

    - Regnestykket til Stoltenberg holder ikke vann, mener Jan Petersen. (Foto: NRK)
    Med 2.152 kroner i skatte- og avgiftslettelser kan man være syk i sju dager før skattelettelsen spises opp. Hvis denne personen har barn under tre år i barnehage, vil personen få 5.069 kroner mer å rutte med og vil i dette tilfelle kunne være syk i 39 dager uten tap, har partiet regnet seg fram til.

    - Jeg hadde forventet mer av Stoltenberg enn slik fiksing og triksing. Jens Stoltenberg bløffer, sier Petersen til VG.

    Mer rock

    Høyre-ungdommene viste klart hva de mente med dette motivet på t-skjortene. (Foto: NRK)
    Størst applaus blant de unge frammøtte på åpningsmøtet høstet Unge Høyre-leder og partiets 6. kandidat i Oslo Ine Marie Eriksen.

    Ved siden av partiets programpunkter om bedre skole og større skattelettelser, håpet hun på mer rock og glamour på Stortinget dersom partiets 11 håpefulle Stortingskandidater under 28 år skulle komme inn på tinget.

    Men selv om Jan Petersen sier han føler trøkket der ute, kan valgvinden være i ferd med å avta, i hvert fall i Troms. Der har hver femte velger nå forlatt partiet siden juni, viser en ny meningsmåling utført av Norfakta.

    Tilbakegangen for Høyre i Troms er på hele 5,6 prosentpoeng siden forrige gallup, som ble utført for avisen Tromsø i juni. Da var Høyre det desidert største partiet i fylket med 25,8 prosent velgeroppslutning. Nå er de på 2. plass med 20,2.

    Tallene viser samtidig at Arbeiderpartiet er på vei opp fra bunnivået på 17,8 prosent til 20,8 prosent oppslutning.

    (NTB)


     
     
    SØK

    10 SISTE NYHETER

    Connection time-out
    HØYDEPUNKTER

    LOKALE VALGSIDER

    Stortingsvalet i lomma
    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 09:02