OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Valg 2001 Valgnytt 2

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2001 > Valgnytt

Oppdatert 23.09.2001 19:45

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
VALG 2001

Valg 2001
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Hagen vil ha minst 15 pst

Publisert 05.08.2001 17:48 - Oppdatert 05.08.2001 20:53

I dag startet valgkampturneen for Frp på Jernbanetorget i
Oslo. Planen er at en trailer med kraftige høyttalere skal få partiet på offensiven igjen.


En semitrailer med kraftige høyttalere skal spille en sentral rolle i Frps valgkamp i år. Her fra valgkampåpningen i Oslo i dag. (NRK-foto)
Siden i fjor høst, da Frp var Norges fremste parti på meningsmålingene, har oppslutningen blitt halvert og Høyre tatt over plassen. På de siste meningsmålingene får Frp støtte fra mellom 13 og 15 prosent av velgerne, mens de fikk 15,3 prosents oppslutning ved stortingsvalget i 1997.

- Hvis vi ikke får samme oppslutning som i 1997 har vi i alle fall ikke nådd min private målsetting, sier partiformann Carl I.Hagen.

Hagen lar seg ikke skremme av at Høyre ligger svært godt an så langt i valgkampen. - Det er mulig å være for tidlig i form foran et valg, mener Hagen.
Partiformannen gir de interne konfliktene og sexskandalene i partiet skylden for at partiet har mistet så mange velgere.

- Vi har gjort det som har vært nødvendig for å ordne opp, og nå har vi stor enighet i partiet. Det er gode grunner til å tro at vi skal gjøre et godt valg i år. Men vi tar den dommen folket gir oss, sier Hagen.

Oljemilliarder

Et av slagordene Frp bruker i valgkampen er en variant av Arbeiderpartiets slagord, Hvis velferd er viktigst. Hagens variant lyder Velferd er viktigst.

- Jens Stoltenberg sier at vi ikke har råd til å kjøpe nytt
utstyr til våre sykehus. Vi har råd til både skatte- og
avgiftslette, bedre helse og å bekjempe kriminalitet, sa Hagen i dag.

Han vil betale alt med oljemilliarder, og avviser at skatte-og avgiftslettelser, kombinert med økte utgifter i helsesektoren, vil føre til inflasjon. - Det er med Frp som med den lille gutten i keiserens nye klær: Det er Frp som har rett. Det er en skam at vi har problemer i helsevesenet når staten har så god økonomi, mener Hagen.

Skulkere

Fremskrittspartiets leder ser en koalisjonsregjering sammen med Høyre og KrF som det mest ønskelige etter valget. - Dersom Fremskrittspartiet, Høyre og KrF får flertall etter valget, må vi innlede samtaler om en flertallsregjering med alle de tre partiene, sier Hagen.

Mindre sykepenger i den første tiden etter at man blir syk vil være en av sakene Frp vil gå inn for dersom de kommer i
regjeringsposisjon. - For å komme noe av skulkingen til livs vil vi ha en egenandel på sykelønnen. Det finnes noen skulkere i Norge, det må jo være en grunn til at nordmenn er så mye sykere enn folk i andre land, sier Hagen. (NTB)


 
 
SØK

10 SISTE NYHETER

Connection time-out
HØYDEPUNKTER

LOKALE VALGSIDER

Stortingsvalet i lomma
Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 08:13