OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Valg 2001 Valgnytt 2

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2001 > Valgnytt

Oppdatert 23.09.2001 19:45

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
VALG 2001

Valg 2001
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Tror på 10 % SV-oppslutning

Publisert 04.08.2001 15:45 - Oppdatert 04.08.2001 17:01

SV-leder Kristin Halvorsen er ikke snauere enn at hun tror på en oppslutning på minst 10 prosent for partiet ved årets stortingsvalg.

Lyd og video-ikon nytt
  • video video Kristin Halvorsen tror på 10 psts oppslutning. Reporter er Erik Ramberg (40 kbps Real Audio) [Real]  


  • - Det er utrolig viktig at SV gjør et godt valg i år. Hvis vi ikke gjør det, så blir det ikke noe godt resultat for skole, barn, oppvekst og miljø. Og med den Høyre-bølgen som er i ferd med å flomme inn over Stortinget vil vi være en svært viktig motvekt, sa Halvorsen i en tale til partiets førstekandidater i Oslo i dag.

    Hun manet sine partikolleger til kamp ved å slå beina under Høyres skole- og skattepolitikk. - Folk har kke råd til å stemme Høyre, de bare vet det ikke ennå, sa hun.

    Halvorsen påpekte samtidig at SV skulle være glade for at andre partier nå har valgt å ta opp mange av de kampsakene de har hatt på programmet tidligere, som nettopp skole og utdanning.

    - Vi må utfordre på politikk, men ikke bli sure hvis noen er enige med oss i kampsakene, selv om vi har et noe ulikt syn. Men vi har større troverdighet, sa Kristin Halvorsen.

    Valgkampstrategien er også klar: Partilederen i SV og hennes team skal nå velgerne med klar politikk, en statsministerkandidat og tro på seg selv. Dessuten skal de benytte seg av teknologiens utvikling og spre tekstmeldinger med budskapet "Barn og unge først - stem SV".

    Spark til høyre

    Halvorsen manet sine partikolleger til kamp ved å slå beina under Høyres skole- og skattepolitikk og bygge oppunder SVs egne, store saker.
    SV vil bruke penger på opprusting av skolene, fastpris på
    barnehage og differensiert strømpris og de vil beholde
    sykelønnsordningen.

    - Folk har ikke råd til å stemme Høyre, de vet det bare ikke ennå, sa Halvorsen bestemt etter å ha anklaget sine
    hovedmotstandere i valgkampen for å drive lommebokpolitikk.
    Hun mener at Høyres forslag om å fjerne sykelønnsordningen,
    deres skattelettetiltak og standpunkt om at Staten ikke skal bidra med støtte til skolene, vil ramme den vanlige borger hardest.

    - Det er de som må ha medisiner og betale egenandel og kjøpe skolebøker til barna. Skatt på sykdom er noe helt annet enn skatt på rikdom, sier Halvorsen til NTB.

    Får støtte

    Halvorsen påpekte også i sin tale at SV skulle være glade for at andre partier nå har valgt å ta opp mange av de kampsakene de har hatt på programmet tidligere, som nettopp skole og utdanning.

    Minister i skjørt

    Nestleder i SV, Øystein Djupedal, sa på en pressekonferanse etter talen at det er på tide å få en statsminister i skjørt. Og SV holder knallhardt på Kristin Halvorsen som eneste statsministerkandidat.

    Likevel ser ikke Halvorsen noen flertallsregjering med SV i
    spissen som noen stor mulighet. En flertallskoalisjon er
    SV-lederen derimot åpen for. - Alt kan skje i dette valget. Men jeg tror ikke at Jens Stoltenberg vil ha oss med i en regjering hvis han ikke må. Det er det velgerne som avgjør, sier hun.

    Tekstmeldinger

    Valgkampstrategien i valgkampinnspurten er også klar: Partilederen i SV og hennes team skal nå velgerne med klar politikk, en statsministerkandidat og tro på seg selv. - Vi har engasjement, entusiasme og stor troverdighet når det
    gjelder SVs kampsaker om barn og unges oppvekstvilkår, sier
    Halvorsen.

    Dessuten skal partiet benytte seg av teknologiens utvikling.
    - Jeg har ikke noe imot brevskrivning, jeg,- det kan være veldig hyggelig, sier Halvorsen med et lurt glis. Men SV skal isteden spre tekstmeldinger med budskapet "Barn og
    unge først - stem SV" til mobiltelefon.




     
     
    SØK

    10 SISTE NYHETER

    Connection time-out
    HØYDEPUNKTER

    LOKALE VALGSIDER

    Stortingsvalet i lomma
    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 08:10