skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Skal skrive bok

Märtha Louise og Ari Behn skal skrive bok om sin ferd til Trondheim.

Bildegalleri: Brudeparet i parken
Billedgalleri fra pressekonferansen

Publisert 22.05.2002 10:41. Oppdatert 22.05.2002 11:59.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har gått, blitt rodd, bodd i telt og overnattet i kloster på sin ferd til Trondheim.

Pilegrimsferd

- Vi har vært på pilegrimsferd, sier det kommende brudeparet.
Paret ankom pressekonferansen med pilegrimsstaver, og fremhevet at reisen til Trondheim hadde vært en pilegrimsferd. De var veldig fornøyd med at de hadde klart å holde dette hemmelig for pressen, og fortalte at de allerede var begynt å skrive bok om ferden og om følelsene de har for Stiftsgården.

- Pilegrimsferd er en indre reise og vandring, noe som også et giftemål er, sa Ari Behn.

- Denne ferden har derfor vært svært viktig for oss.

Angrer ingenting

Ari Behn måtte svare på kritiske spørsmål.
Til tross for at det var en rekke kritiske spørsmål omkring Ari Behn og hans framtidige rolle, var ikke dette dagen for de store betroelser, slik vi fikk oppleve kronprinsparets pressekonferanse før deres bryllup. Ari Behn hevder at han ikke angrer på noe han har gjort tidligere.

- Jeg har hatt et rikt liv og møtt mange interessante mennesker på min vei, påpekte han.

Han føler seg misforstått av mediene, og trakk fram den omstridte "dokumentaren" fra Las Vegas som eksempel på dette.

Viktig med venner

- Det er viktig å ha venner vi kan stole på, sa Märtha.
Paret framhevet hvor viktig det var for dem å ha venner de kunne stole på. Ari Behn føler seg sviktet av sin tidligere venn, Per Heimly som har solgt bilder av han til ukebladet Se & Hør.

- Det er vondt når enkelte lar seg friste til å selge bilder som det aldri var ment å publisere, sa en sår Behn.

Forbilde

På spørsmål om Ari Behn synes han var en dårlig rollemodell, svarte han at han ønsket å være et bra forbilde for andre. Han forsvarte også valget av Kåre Conradi som forlover til tross for at de ikke har kjent hverandre så lenge.

- Da jeg traff han, var det som å møte en bror. Jeg har slett ikke byttet ut vennekretsen min, selv om jeg har truffet mange nye interessante mennesker i det siste.

Hvorfor så stort bryllup?

Siden prinsesse Märtha Louise skal gi avkall på tittelen "kongelig høyhet", er det mange som lurer på hvorfor hun har valgt en så stor ramme rundt bryllupet.

- Det var ikke naturlig for meg å gifte meg i Asker kirke når ikke lenger kongen og dronningen bor på Skaugum. Ari Behn ønsket å gifte seg i Nidarosdomen, og derfor synes vi det ville bli en naturlig ramme, svarte Märtha.

Skal klare å skille roller

Prinsesse Märtha Louise er overbevist om at hun skal klare å skille rollene hun har som representant for kongehuset og som privat næringsdrivende.

- Vi må holde fast på hvem vi er som personer. Rollen som prinsesse må jeg skille klart fra rollen som næringsdrivende, hevder Märtha.

Hun påpekte også at hennes offisielle plikter vil være begrenset i forhold til kongen, dronningens og kronprinsparets representasjon.

Forventninger

- Jeg håper jeg får leve med Ari resten av livet og elske han så høyt som jeg gjør nå, sa Märtha på spørsmål om hvilke forventninger hun har til ekteskapet. Ari fremhevet at han ønsket at de får utvikle seg sammen og gå i samme retning.

Paret fremhevet sin interesse for naturen.

- Å være i naturen og få oppleve hvor fint det er å være friluftsmenneske er verdier jeg vil bringe videre til mine barn, sa prinsessen.

Monarkiets framtid

- Det er viktig med debatt om monarkiets framtid. Denne diskusjonen har vært oppe hver gang noen kongelige har giftet seg. Det har imidlertid gått bra før, så vi håper monarkiet vil bestå etter dette også, svarte Märtha en dansk journalist på spørsmål om monarkidebatten har gått inn på henne.

Før pressekonferansen var det foto-seanse i Stiftsgårdshagen (foto: Scanpix)

Liker Trondheim

Prinsessen og Ari Behn fremhevet at de var veldig fornøyd med mottagelsen de har fått i Trondheim.

Byen lå badet i solskinn, noe som skapte en perfekt ramme for foto-seanse og pressekonferanse. Både norsk og utenlandsk presse var representert i Stiftsgården.

Av Sissel Rinde

LENKER
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no