skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Trondheim pyntes til prinsessefest

Her holder de på med å sette opp stillaser ved vestfronten av Nidarosdomen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.
Her holder de på med å sette opp stillaser ved vestfronten av Nidarosdomen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.
Trondheim pyntes til en ukes prinsessefest med Märtha Louise i hovedrollen. Festen starter 17. mai og varer til bryllupsfeiringen er slutt ved midnatt den 24. mai.

Publisert 16.05.2002 08:59. Oppdatert 16.05.2002 10:14.
Alt skal være blåst, sa mureren som onsdag ettermiddag la murpuss på en trapp i Munkegata, langs ruta for 17-maitogene og det kongelige brudefølget. Han forsikrer at alt anleggsutstyr skal være fjernet i god tid før festen starter.

I Stiftsgården har et arbeidslag reist teltet der bryllupsmiddagen skal serveres neste fredag. Der gjenstår mye arbeid før det hvite plastteltet kan framstå som festlokale og dansesal. Blant annet skal det 450 kvadratmeter store tregulvet dekkes med plast og teppe og deretter med kirsebærfarget parkett, får NTB opplyst.

Her holder Dorith Scharffscher på med å sette i stand den historiske fotoutstillingen "Kongenes By" i Trondhjems Kunstforening. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

17. mai

Slottet opplyser ikke når prinsesse Märtha Louise kommer til Trondheim, og heller ikke noe om hennes private program i uka fram til bryllupet. Men NTB får opplyst at hun skal bo i Stiftsgården under sitt opphold i forbindelse med 17. maifeiringen.

Hennes offisielle program starter i Stiftsgårdsparken om morgenen 17. mai klokka ni. Da skal hun bekranse statuen av sin farfar, kong Olav V. Statuen er forært Trondheim kommune av Sigurd Edmund Røkke-Johnsen, også kjent som Lord Newton. Kong Harald og dronning Sonja var til stede da statuen ble avduket i 1997.

På tribunen

Senere på formiddagen skal prinsessen sammen med 17. maikomiteen og ordfører Liv Sandven hilse barnetoget fra en tribune i Kongens gate. Deretter deltar Märtha Louise i festgudstjenesten i Nidarosdomen for så å hilse folketoget fra en tribune på Torget fortsatt sammen med ordføreren og 17. maikomiteen. Det offisielle programmet avsluttes med 17. maikomiteens middag på Leangen gård. Der er prinsessen gjest, sammen med sin forlovede Ari Behn, får NTB opplyst.

Den historiske fotoutstillingen "Kongenes By" i Trondhjems Kunstforening. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
Om Ari Behn er det ellers opplyst at han skal være til sted ved de offisielle arrangementer men ikke ha noen fremtredende rolle.

Så vidt ordfører Liv Sandven vet, er dette første gang en kongelig person feirer 17. mai i Trondheim.

Mint og rosa

Forretningene i Dronningens gate nærmest Stiftsgården har fått på plass sine vindusutstillinger med bilder av Märtha Louise og Ari Behn, buketter med Märtha-liljer og det offisielle designprogrammets mint- og rosafargede bannere.

induene i Trondheim preges av prinsessefesten. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Gatene lenger unna begivenhetenes sentrum preges foreløpig mindre av bryllupspynt og designprogram. Men også der er det innslag av bryllupsfarger. I Olav Tryggvasons gate har en liten forretning for dameundertøy laget vindusutstilling med brudekjole og utstillingsdukker iført truser og bh-er i mint og rosa.

Streikevakt eller servitør

Utenfor Britannia Hotel står servitør Randi Utstrand streikevakt. Sammen med sine streikende kolleger representerer hun et usikkerhetsmoment i den kommende bryllupsfeiringen. Britannia Hotel har reservert 60 rom for bryllupsgjester, og har fått ansvaret for bryllupsmiddagen.

Her får vaktbuene i Stiftsgården en omgang med malerkosten. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
Randi Utstrand opplyser til NTB at det ventes stort oppmøte av streikende hotell- og restaurantarbeidere rundt Britannia når bryllupsgjestene kommer dersom ikke streiken er slutt innen den tid. Selv skal hun enten være streikevakt eller servere i bryllupet, avhengig av hva som skjer med streiken.Vi har lyst å være med på bryllupet, sier hun. Men hun tilføyer at streiken er viktigst.

(NTB)

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no