skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

En karamell for et kirkesete

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag skal nå avgjøre hvem som får være publikum under prinsessebryllupet i mai. Under arbeidet kan saksbehandlerne kose seg med karameller og andre bestikkelser.

Publisert 07.03.2002 15:32.
"Jeg og mamma vil gjerne se prinsessen og Ari Behn gifte seg."

Det skriver ei lita jente som vil være til stede i Nidarosdomen den 24. mai. Men konkurransen er stor. Rundt 5000 har søkt, mens kun 700 får plass.

Ulike søkere

Blant søkerne er bedrifter, idrettslag og enkeltpersoner. Noen har bryllupsdag eller bursdag selv 24. mai. Andre vil glede en syk nabo eller andre som har hatt det vanskelig.

Noen skriver nesten ingenting, andre skriver lange avhandlinger krydret med bilder, tegninger og glitter. Henny Olsen sitter midt i en haug av søknader og plukker ut de fineste.

- Det er enormt, det er det. Og en litt artig prosess, sier Henny Olsen.

Glitter, smisk og snop

"Sender dere også noe godt å tygge på. Vi ønsker helst fire billetter, men blir også fryktelig glade for to!"

Noen sender karameller og søtsaker som juryen kan tygge på. Andre sender plastarmbånd med gule, grønne, rosa og turkise perler, mens andre igjen lager sløyfer i sølv og filt og fyller søknaden sin med gylne bokstaver.

En frekk fyr har sendt tjue prikk like søknader for å ha større sjanse for å vinne trekningen. De potensielle gjestene i sommerens store kongelige begivenhet bruker alle midler for å bli trukket ut.

Å bli utvalgt

Byrllupskoordinator Asbjørn Eide avgjør hvem som får komme.

- Alle skal ha en mulighet til å bli trukket ut, men vi har også forbeholdt oss retten til å se på søknadene om det er noe spesielt. Noen som fortjener det. Så vi går gjennom for å se om det er noen søknader som treffer oss i hjertet, og så reserverer vi noen plasser til disse. Resten går til loddtrekning, sier Eide.

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no