skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Planene klare i januar

Hovedrammene rundt prinsessebryllupet i Nidarosdomen 24. mai blir klare i slutten av januar. Den interne planleggingen av bryllupet starter først over nyttår.

Publisert 17.12.2001 18:11. Oppdatert 17.12.2001 18:12.
Pressen vil bli informert på samme måte som i forkant av kronprinsbryllupet i august, opplyser Slottet. Det vil trolig si ved at det jevnlig innkalles til pressekonferanser.

Prinsesse Martha Louise og Ari Behn gifter seg i Trondheim fredag 24. mai. En av grunnene til at de har valgt en fredag kan være at kirken allerede var bortbestilt av andre brudepar lørdag den 25. mai.

Gift på en torsdag

For øvrig er det ikke uvanlig at kongelige gifter seg på andre ukedager enn lørdag. Kong Harald og dronning Sonja ble viet på en torsdag, det samme ble prinsesse Astrid og Johan Martin Ferner.

Planleggingen av bryllupsfeiringen for de to sistnevnte må ha gått med rekordfart. De var bare forlovet i to måneder før de giftet seg i Asker kirke 12. januar 1961. Kong Harald og dronning Sonja var forlovet i seks måneder før bryllupet, mens kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fikk hele ni måneder å forberede bryllup på.

Nye tider

Prinsesse Martha Louise sa på pressekonferansen forlovelsesdagen at hun og Ari Behn nok kom til å bli samboere etter hvert. Vårt kronprinspar var også samboere i hele forlovelsestiden, noe som var ganske uhørt for tidligere forlovede par i kongefamilien.

I Billedbladet Nå's 26 siders fyldige reportasje fra prinsesse Astrids bryllup i 1961 var det ikke engang nevnt med ett eneste ord at brudgommen hadde vært gift tidligere.

(NTB)

Siste saker:
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no